07 / 05 / 2024

Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi zincirmarketlerde ürünlere indirim gelecek mi? Sıcak gelişme...

Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi zincirmarketlerde ürünlere indirim gelecek mi? Sıcak gelişme...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle; Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi süpermarket zincirlerinde ürün fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Küle, teknolojiye ciddi yatırım yaptıklarını ve çok gelişmiş teknolojik aletleri sayesinde her türlü iletişim platformuna erişebildiklerini ifade etti.Küle, özellikle perakende soruşturmalarında kamuoyunda "Rekabet Kurulu fiyat denetimi yapıyor" algısının ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Biz fiyat denetimi yapmıyoruz. Biz fiyat nasıl oluşuyor, ona bakıyoruz. Bizim için fiyatın oluşum süreci çok önemli. Yoksa bu fiyat düşüktür, yüksektir, böyle olmalıdır gibi müdahalemiz yok. Fiyatı birlikte belirlemeye yönelik bir iletişim var mı, birlikte arz belirleniyor mu, pazar paylaşımı var mı, hassas bilgiler paylaşılıyor mu? Bu ve benzeri uygulamalar varsa bizim alanımıza girer" değerlendirmesinde bulundu.

Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi zincirmarketlerde ürünlere indirim gelecek mi? Sıcak gelişme...

Editörün Notu: Bu haber 1 Ağustos 2022, saat 20.26'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan döviz bürolarına koştu!

Gram altını en iyi bilen İslam Memiş'ten tarihi uyarı: "Tokatlanırsınız"

Muharrem İnce'den AK Parti'ye 'EYT'lilerle ilgili önemli çağrı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön