29 / 04 / 2024

Gram altını en iyi bilen İslam Memiş'ten tarihi uyarı: "Tokatlanırsınız"

Gram altını en iyi bilen İslam Memiş'ten tarihi uyarı:

Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara gram altın için "son şans" uyarısında bulundu ve "tokatlanma" tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.



FED'in faiz kararı sonrası piyasaları değerlendiren deneyimli ekonomist İslam Memiş, gram altın konusunda yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Altın alımının yapılmaması gereken seviyeyi de takipçileriyle paylaşan Memiş, YouTube kanalından yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu:

"Bu hafta Fed öncesi ve Fed sonrası olmak üzere, haftayı ikiye ayırıyoruz. Bir önceki videomuzda Fed öncesi neler yapabilirim başlıklı videomda, Fed öncesi faiz kararı yüzde 100 fiyatlandı, altın, gümüş ve kripto paralarda düşüşler olabilir algısını unutun, yükseliş başlalayabilir uyarılarım vardı.

18 lira üzerinden dolar almak isteyen arkadaşlarımıza bir kez daha düşünün uyarılarımız vardı, bu aynen devam ediyor. Dolar ve euro'mu satarak borsaya geçtim söylemim vardı. Giriş yaptığımda 2407 puan seviyesindeydi. Şu an 2573 puanda. Değer artışları devam ediyor, pozitif görünüm devam ediyor. Kişisel beklentim, ağustos sonuna kadar 2750 puan seviyelerini bekliyor olacağım o yüzden borsada beklemeyi tercih ediyorum ancak altın ve gümüşüme dokunmadım uyarılarım vardı.

Gram altını en iyi bilen İslam Memiş ten tarihi uyarı: "Tokatlanırsınız"

Aynı pozisyonum kişisel olarak devam etmekte.Fed, sürpriz yapmadı, 75 puanlık artırım yaptı. Ons altın 1768'e kadar yükseldi ve şu anda 1760 dolar seviyesinde. Muhtemelen kısa vadede geri çekilme olabilir. Bant aralığımız şu. 1730-1780 dolar aralığı ancak hedef 1800 dolar seviyesi. Yukarı yönlü kırılırsa, ki eylül ayında altın, gümüş ve kripto parada yükselişleri bekliyor olacağım. Elinde dolar bulunanlar, TL üzerinden işlem yapmayın euro/dolar paritesi, gümüş ons fiyatı dip seviyelerde diye işaret etmiştim."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön