01 / 05 / 2024

Gram altının akıbetini en iyi bilin ekonomist İslam Memiş'ten tarihi öneri!

Gram altının akıbetini en iyi bilin ekonomist İslam Memiş'ten tarihi öneri!

FED'in faiz kararı sonrası YouTube hesabından yayın yapan İslam Memiş, gram altının rekor kıracağına dikkat çekti ve ağustos ayına işaret etti.



Altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, kişisel YouTube hesabından ekonomi gündemini değerlendirdi.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirten Memiş, FED'in faiz kararını da yorumlayarak gram altının akıbetine ilişkin bir dizi analizlerde bulundu.

Memiş, şöyle konuştu:

"Fed sürpriz yapmadı. Sürpriz olmadığı için emtia fiyatlarında, borsalarda, kripto piyasalarında toparlanma yaşandı. Verilen mesajlara bakınca çok agresif olmasa da Fed bundan sonraki süreçlerde iki kere daha faiz artışı yapabilir. 2022'de agresif faiz artıran Fed'in 2023'te faiz indirdiğini görmüş olacağız. Bu da kripto paralarda, altın ve gümüşte tekrar yukarı yönlü hareketlerin işaretini verdi."

Altın fiyatlarındaki gelişmeleri değerlendiren Memiş, "Dikkat edin, Fed ters köşe yapabilir, altın, gümüş fiyatlarında yükseliş mümkün olabilir öngörülerimiz vardı. Özellikle yükselişlerin devam etmesi için 1800 dolar üstünde ataklar gerekiyor ons altında. Yılın son çeyreğinde 2000 dolar seviyesinde ons altın görmemiz mümkün olabilir. Yukarı yönlü hamleler sürpriz olmaz bizim için" diye konuştu.

Gram altının akıbetini en iyi bilin ekonomist İslam Memiş ten tarihi öneri!

GRAM ALTIN İÇİN 'REKOR' AÇIKLAMASI

Gram altına ilişkin değerlendirme yapan Memiş, "Faiz artırarak enflasyonu düşüremeyen bir sistem var. Merkez Bankası, enflasyonda yıl sonu öngörülerini yüzde 60 olarak belirledi, ciddi bir yukarı yönlü revizeydi. Altında pozitif görünümün tekrar devam edeceğini öngörebiliriz. Gram altın piyasada 1018-1020 seviyesinde. Bozma fiyatı 1012, alma fiyatı 1018. 1200, yıl sonuna kadar 1450 seviyesi beklentimizde değişiklik yok. Gram altın da baskı altında kalmaya devam ediyor. Orta ve uzun vadede rekorlar gelmeye devam edecek. Aşağı sarkmalar alım fırsatı olarak değerlendirilebilir" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön