05 / 05 / 2024

BİM, A101, ŞOK, Carrefour ve Migros'a 3. soruşturma yolda!

BİM, A101, ŞOK, Carrefour ve Migros'a 3. soruşturma yolda!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, gıda fiyatlarıyla ilgili olarak ikinci soruşturmanın sürdürüldüğüne ve üçüncü soruşturmanın da başlayabileceğine dikkat çekti.



Haksız fiyat yükselişlerinin genellikle WhatsApp, sosyal medya ve mailler ile yapıldığına vurgu yapan Küle, "Cihazlarla incelemeler yapıyoruz, tespit ettik. Çok sayıda belge var" dedi. Küle, süreçle ilgili şunları söyledi:

"Raporumuzda yazışmaların karşılığı var. Yazışmaların etkilerini de raf fiyatlarını da koyuyoruz. Raporumuzda bütün hepsi ayrıntılı şekilde yer alıyor.

Örnek olarak market yetkilisi diyor ki "Abi piyasa yükselirse sorun yok, raf fiyatları Salı günü yükselecek. Herkesin organize olması gerekiyor." Satış yetkilisi diyor ki "Pazartesi 39.95 lira raf fiyatına geçiyoruz, Pazartesi sabah e-posta geçeceğiz." Buralarda fiyat artışı koordine ediliyor. Fiyat artışını yapmayan başka satıcı varsa yapan diyor ki, fiyatı indireceğim, indirdiğim farkı zarar olarak fatura edeceğim diyor."

BİM, A101, ŞOK, Carrefour ve Migros a 3. soruşturma yolda!

'İkinci soruşturma da açıldı'

İkinci soruşturmanın da başladığına dikkat çeken Küle, sıvı yağ fiyatlarında da problem olduğunun altını çizerek, "Sıvı yağ üzerinde belirgin bir şey var. İkinci bir soruşturmamız devam ediyor. 14 tedarikçi ve market, üretici ile devam eden ikinci soruşturmamız var. Topla-dağıt karteli ve yeniden satış fiyatının belirlenmesine yönelik bulgularımız var" açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön