30 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: 5 bin vakıf eserini metruk durumdan çıkardık!

Binali Yıldırım: 5 bin vakıf eserini metruk durumdan çıkardık!

Başbakan Binali Yıldırım, Hamamönü'ndeki Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar 15 yıllık iktidarımız döneminde 5 bin vakıf eseri, metruk durumdan çıkarıp başta büyük camilerimiz olmak üzere ihya ettik" dedi.




Başbakan Binali Yıldırım, "Bugüne kadar 15 yıllık iktidarımız döneminde 5 bin vakıf eseri, metruk durumdan çıkarıp başta büyük camilerimiz olmak üzere ihya ettik, en güzel mekanlar haline getirdik. Unutulmaya terk edilmiş 10 milyon vakıf belgesini düzenleyerek sayısal ortama aktardık." dedi. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Binali Yıldırım, Hamamönü'ndeki Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmaya, Memur-Sen Konfederasyonu tarafından bir vefa örneği olarak hayata geçirilen vakfın kurulmasında emeği geçenleri tebrik ederek başladı. 

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'in Kurucu Genel Başkanı olan merhum Mehmet Akif İnan'ın hatırasının artık bu çatı altında yaşamaya devam edeceğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, İnan'ın eserleri ve fikirlerinin bu vakıf marifetiyle gençlere ve gelecek nesillere aktarılacağını, vakıf çatısı altında nitelikli projelere, eğitim ve sosyal içerikli güzel çalışmalara imza atılacağından hiçbir tereddüdünün olmadığını söyledi.

 

Yarın vefatının 18. yılı olan İnan'ın hasretini bir kez daha yüreklerinde hissettiklerini dile getiren Başbakan Yıldırım, İnan için Fatiha okunmasını istedi.

 

Başbakan Yıldırım, vakıflarla ilgili de birtakım düzenlemeler yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar 15 yıllık iktidarımız döneminde 5 bin vakıf eseri, metruk durumdan çıkarıp başta büyük camilerimiz olmak üzere ihya ettik, en güzel mekanlar haline getirdik. Unutulmaya terk edilmiş 10 milyon vakıf belgesini düzenleyerek sayısal ortama aktardık. 2002 öncesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde sadece 4 müze vardı, toplam 7 adet vakıf müzesini daha da yeni açarak 11'e çıkardık. 15 yıl önce Türkiye'de vakıf kültür merkezi bulunmazken, bugün 2 adet vakıf kültür merkezi faaliyet gösteriyor. Biz köklerimizden geleceğe doğru ilerleyen bir medeniyetin mirasçısıyız. Hem geçmişimize sıkı sıkıya sahip olacağız hem de yeni yüzümüzü bütün dünyaya tanıtacağız, geleceği inşa edeceğiz. "

 


Geri Dön