29 / 04 / 2024

Bingöl'e semt kütüphanesi inşa ediliyor!

Bingöl'e semt kütüphanesi inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, ‘Okuma Kültürünü Geliştirme’ programı kapsamında 500 metrekarelik alan üzerine semt kütüphanesi inşa ediyor.




Bingöl Belediyesi, ‘Okuma Kültürünü Geliştirme’ programı kapsamında 500 metrekarelik alan üzerinde semt kütüphanesi hayata geçirecek.. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait arsanın devredilmesine müteakip inşa çalışmalarına başlanılacak.


Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAP) İdaresine sundukları ‘Bingöl Belediyesi Kütüphane Projesi’nin onaylandığını bildirdi.


Yenişehir Mahallesi’nde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait 500 metrekarelik arazi üzerine semt kütüphanesi inşa etmeyi planladıklarını belirten Başkan Yücel Barakazi, “DAP Okuma Kültürünü Geliştirme programı çarşı merkezinde ilk kütüphaneyi inşa etmek için çalışmalara başladık. Proje kapsamında Yenişehir Mahallesi İl Müftülüğü arkasında bulunan 500 metrekarelik arazinin belediyeye devredilmesi için girişimlerde bulunduk” diye konuştu.


Barakazi son olarak şunları söyledi: “Arazi devrinin kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Devir işlemleri tamamlandıktan sonra İnşallah Aralık ayına kadar ihalemizi gerçekleştirmiş olacağız. İhale aşamasından sonra hızlı bir şekilde yapım işini tamamlayarak kütüphaneyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”




Bingöl Belediyesi


Geri Dön