06 / 05 / 2024

Binlerce Evim mağduru için yasa çıktı! Şimdi sözleşmeler bekleniyor...

Binlerce Evim mağduru için yasa çıktı! Şimdi sözleşmeler bekleniyor...

Geçtiğimiz sene Temmuz'da  21 faizsiz finansman şirketindeki mağdurlara ilişkin yasa çıktı. Peki yasada nelere yer verildi? Evim mağdurlarıyla ilgili hangi düzenlemeler yapıldı? İşte ayrıntılar...



Düzenlemeyle mağdurlar sistemden ayrılmayı talep ettiklerinde, ödedikleri organizasyon tutarlarının yüzde 20'si ile yatırdıkları taksitlerin tümünü enflasyon farksız alacak. Evim mağdurları, artık sistemde kalmak veya ayrılmak için devredildikleri şirketlerden gelecek sözleşme şartlarını beklemeye başladı.

12 bin kişiyi temsil eden Evim Mağdurları Platformu Kurucusu Tacettin Çataltepe, düzenlemeye ilişkin beklentilerini açıkladı. 21 tasarruf finansman şirketinin kapatılması sebebiyle dokuz on aylık kayıp yaşadıklarına dikkat çeken Çataltepe, "Yer aldıkları firmaların tasfiye edilmesiyle bu süre içinde teslimatı alacak tasarruf sahipleri teslimatlarını alamadı" şeklinde konuştu ve Türkiye'den enflasyonun en çok olduğu döneme denk gelindiğine, bu sürede içerdeki yatırımlara dokunmadıkları gibi enflasyon farkıyla ilgili de bir şey yapılmadığını dile getirdi. 

Binlerce Evim mağduru için yasa çıktı! Şimdi sözleşmeler bekleniyor...

Yüksek organizasyon parası verenlere olumsuz yansıdı 

Tasfiye kararının özellikle yüksek hizmet tutarı ödeyenler ile organizasyon bedelini peşin verenler için olumsuz olduğuna vurgu yapan Çataltepe “50 bin lira gibi hizmet bedelini peşin yatırıp, 2 bin TL’den 6 bin liralık 3 taksit ödedik. Bu kişinin tasfiye sonrası sistemden çıkmak istediğinde alacağı para 6 bin TL ve 50 bin TL’nin yüzde 20’si olacak. Bu para ödenirken hiçbir şekilde enflasyon farkı verilmiyor” ifadelerini kullanarak, ayrılmak isteyenlerin mağduriyetlerini değerlendirdi. 


Geri Dön