28 / 04 / 2024

Binlerce Evim mağduruna asgari yüzde 40 şoku!

Binlerce Evim mağduruna asgari yüzde 40 şoku!

Evim mağdurları için hazırlanan yasa teklifi, tepkilere neden oldu. Peki evim mağdurları ne talep ediyor? İşte ayrıntılar...



Şirketler İtibar Yasası’na dahil ediliyor

Faizsiz konut şirketleri tarafından oluşturulan mağduriyetlerin giderilemsi amacıyla hazırlanan 15 maddelik kanun teklifinde sona gelindi. 7 Nisan 2022 tarihinde Meclis’ten geçmesi öngörülen torba teklifte mağdurların şirketler arasında borçsuz olarak dağıtılarak sistemde kalması planlanırken, tasarruf finansman firmalarının banka ve faktöring şirketlerinin tabi tutulduğu İtibar Yasası kapsamına alınarak korunmasının öngörülmesi sektörde faaliyet gösteren şirketleri memnun etti.

Mağdurlar, Meclis önünde eylem yaptı

Binlerce Evim mağduruna asgari yüzde 40 şoku!

Evim Mağdurları ise sosyal medya platformları aracılığıyla gerçekleştirdikleri paylaşımlarla yasa teklifindeki içeriğe tepki gösterdi. Tepki gösterilen teklif maddesinde yer alan ifadeler şu şekildeydi:

“Devralan şirket ile yeni tasarruf finansman sözleşmesi imzalayan müşterilere tahsisat yapılabilmesi için, yeni sözleşmenin imzalandığı tarihte sözleşme tutarının yüzde 40’ı kadar tasarruf yapılmış olması ve tasarruf ödemesi yapılan sürenin, toplam sözleşme süresinin 5’te 2’sine ulaşmış olması zorunludur."

Peki Evim mağdurları neler talep ediyor? İşte mağdurların açıkladığı o talepler...


Geri Dön