18 / 05 / 2024

Binlerce işçiye kritik kadro müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı! 90 bin taşerona kadro ne zaman geliyor?

Binlerce işçiye kritik kadro müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı! 90 bin taşerona kadro ne zaman geliyor?

Taşerona kadro kararı için binlerce işçi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelecek açıklamayı bekliyor. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek? Taşerona kadro kimleri kapsıyor? İşte merak edilen o detaylar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro konusu ile ilgili olarak, "Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B'liler olacak" ifadelerini kullandı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; "Taşeron düzenlemesi ile birlikte mi ele alınacak?" sorusunu da yanıtlayan Bakan Bilgin, "Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak" diye konuştu ve konuya ilişkin geçtiğimiz yıllarda hükümetin önemli bir reforma imza attığına dikkat çekerek, 1 milyon işçiye kadro verildiğini belirtti. 

Binlerce işçiye kritik kadro müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı! 90 bin taşerona kadro ne zaman geliyor? 

O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan yararlanamadığını vurgulayan Bakan Bilgin, "Onların problemlerini Kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu. 

Bakan Bilgin'in açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda, 90 bin taşeron işçisinin kadroya Kasım'da alınması öngörülüyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin "Mesela geçici işçiler sorunu. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, bizim geçici işçilerimiz vardı. Demir yolları ile görüşüyorum, geçici işçilerimiz hale geçici işçi…" ifadelerini kullandı ve 696 Sayılı KHK'yla geçen işçilerin problemlerine değinerek bunun çözülmesinin daha kolay olduğunun altını çizdi.

Binlerce işçiye kritik kadro müjdesi! Bakan Bilgin açıkladı! 90 bin taşerona kadro ne zaman geliyor?

90 bin civarında işçi için çalışmaların tamamlandığına dikkat çeken Bilgin, "Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim" dedi. 

90 BİN TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Bakan Bilgin'in, taşeron işçiye kadro için çalışmaları sürdüklerini açıklamasının ardından 90 bin taşeron işçi kapsamı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. 90 bin taşeron işçi kapsamının ise gelecek günlerde Bakan Bilgin'in açıklaması bekleniyor. 

Asgari ücret hesaplamalarında resmen deprem! Kulislerdeki rakamı görenler şaştı kaldı! Hemen bu rakama göz atın!

Milyonlarca çiftçiye yeni yönetmelik şoku! Resmen değişti! Hemen göz atın!

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

PTT 18-36 yaş arasında, KPSS şartsız binlerce personel alımı yapacak! Başvurular başladı mı? Sakın kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön