06 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekilişi için geri sayım başladı. Toplamda 250 bin konut için başvuru yapan 5.1 milyon kişi heyecanla kura çekilişini bekliyor. 



Tam 250 bin konutun yer aldığı dev sosyal konut hamlesinde kura heyecanı resmen başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu projenin ilk etabındaki konutların başvuruları 31 Ekim 2022 tarihinde tamamlandı ve 5 milyon 135 bin 324 başvuru geldi. Türkiye'nin dört bir yanında birçok ilde inşaatlar başlarken kura çekilişi için de takvim belirlendi. 7-16 Kasım 2022 tarihleri arasında 12 ildeki 22 bin 57 konutun kura çekilişleri gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kura çekilişinin gerçekleştirileceği illeri de açıkladı.

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

KURALAR NOTER HUZURUNDA ÇEKİLECEK

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut projesini, 500 bin sosyal konut, 1 milyon altyapısı tamamlanmış konut yapılacak arsa, 50 bin iş yeri projelerini paylaştıklarını kaydederek, ilk etaptaki 250 bin konut için 5 milyon 135 bin geçerli başvuru yapıldığını kaydeetti.

Kura takvimi hakkında da önemli açıklamalar yapan Bakan Kurum, ilk kuralarımızı 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan illerinde başlattıklarını dile getirerek, bununla birlikte Güneydoğu bölgesindeki toplamda 5 ilde, Doğu Anadolu bölgesindeki toplamda 7 il olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ildeki 22 bin 57 konutun kuralarını çekeceklerini kaydetti.


Geri Dön