19 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekilişi için geri sayım başladı. Toplamda 250 bin konut için başvuru yapan 5.1 milyon kişi heyecanla kura çekilişini bekliyor. 



Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada kuraların noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini dile getirerek, kura çekimlerinin tamamını inşallah 2023 Mart ayında tamamlayacaklarını kaydetti. Murat Kurum, ayrıca, tüm konutları, konut arsalarını ve işyerlerini 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceklerini kaydetti.

TOKİ İlk Evim kura çekilişi yarın resmen başlıyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

FİYATLAR KAÇ TL?

Projede brüt 75 ve 85 metrekarelik 2 oda 1 salon dairelerin fiyatı illere göre değişmekle birlikte 608 bin lira ile 770 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Brüt 105 metrelik 3 oda 1 salonların fiyatı ise 850 bin lira ile 950 bin lira arasında belirlendi. 240 ay vadenin sağlandığı projede 2 oda 1 salonların taksitleri aylık 2 bin 280 liradan, 3 oda 1 salonların taksitleri aylık 3 bin 187 TL'den başlıyor. Kura sonucu hak sahibi olanlar yüzde 10'luk bir peşinat ödeyecek. Ödemeler kura çekilişinden sonra değil, sözleşme imzalandığı tarihten itibaren başlayacak. Söz konusu taksitler, her senenin ocak ve temmuz aylarında memur maaş artışı oranına göre de yeniden belirlenecek. Söz konusu bu oranın yüksek olduğu dönemlerde TOKİ, daha düşük oranlar belirleyecek.


Geri Dön