28 / 07 / 2024

Bir dev daha işten çıkarma furyasına katıldı! 9 bin kişiyiişten çıkrıyor

Bir dev daha işten çıkarma furyasına katıldı! 9 bin kişiyiişten çıkrıyor

Merkezi ABD'de bulunan e-ticaret devi Amazon, ekonomik gerekçelerle gelecek haftalarda 9 bin çalışanını daha işten çıkaracağını duyurdu. Küresel boyutta e ticaret yapan firma dünyanın en çok ticaret yapılan siteleri arasında geliyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Jeff Bezos'un vizyonu, Amazon'u sadece bir kitap satıcısı olmaktan çıkartıp, dünya genelinde bir e-ticaret devi haline getirdi ve şirketin bugünkü başarısının temelini oluşturdu.

Amazon Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, şirket çalışanlarıyla paylaştığı bir mesajda, operasyon planına ve işten çıkarmalara ait bilgi verdi.

Jassy, gelecek birkaç hafta içinde çoğu AWS, PXT, Twitch ve reklamcılık birimlerinden olmak üzere yaklaşık 9 bin işçinin işten çıkarılmasını planladıklarını bildirdi.

Ekonomideki var olan ve ileri dönemlere dair  belirsizliklere işaret eden Jassy, “Bu, zor bir karardı fakat şirket için uzun vadede en iyisi olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik görünüm sebebiyle işe alımlara geçen sene kasımda ara verme kararı aldığını söyleyen Amazon, ocak ayında 18 bin çalışanının işine son vermişti.

Bir dev daha işten çıkarma furyasına katıldı! 9 bin kişiyiişten çıkrıyor

TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNDE İŞTEN ÇIKARMA DALGASI SÜRÜYOR

Salgında personel sayısını önemli ölçüde yükselten ABD’li teknoloji şirketlerinde işten çıkarma furyası vam ediyor.

Çıkan enflasyon ve olası resesyon endişelere sebep olurken, özellikle ABD’de birçok teknoloji şirketi, geçen seneden itibaren binlerce kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımlara ara verme kararı almıştı.

Bu şirketler arasında Meta, Amazon, Microsoft ve Google’ın ana kuruluşu Alphabet gibi teknoloji sektörünün önde gelen markalarının bulunması dikkati çekmişti.

Son olarak Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, 10 bin çalışanının daha işine son vermeyi planladığını ilan etmişti.

Yapı Kredi'den ilaç gibi gelecek kampanya! 10 Mayıs 2023'e kadar vaktiniz var!

Bu şartları taşıyanın başına talih kuşu konuyor! Resmen açıklandı.. Bu rakamı görenin gözleri fal taşı gibi açıldı

İndirime doymayan ayçiçek yağına bir kampanya daha yapıldı! Bu çılgın fiyat aklınızı alacak! 20 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön