02 / 05 / 2024

Bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka 7,9 milyon dolara satıldı!

Bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka 7,9 milyon dolara satıldı!

Uzanlar’ın bankası Adabank, sonunda yeni sahibine kavuşuyor. 14 kez ihaleye çıkan, bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka, Ahlatçı Grubu’na 7.9 milyon dolara satıldı. BDDK bu satışı onayladı.



TMSF’nin el koyduğu Uzanlar’ın bankası olan Adabank, 20 yıl sonra satıldı. Dunya.com yazarı Kerim Ülker’in haberine göre mayıs ayında 14’üncü kez ihaleye çıkan ve süreci kazanan Ahlatçı Grubu, Adabank’ın yeni patronu oluyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yapan Ahlatçı, BDDK’dan onay aldıklarını, 215 milyon TL’ye Adabank’ı devraldığını duyurdu.

Gruptan KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “24 Mayıs 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığımız açıklamada, Şirketimizin %70 oranında, Şirkete bağlı ortaklığı Enerya Enerji Anonim Şirketi'nin %29 oranında ve Ahlatcı Holding A.Ş.'nin %1 oranında pay sahibi olduğu AHL Ahlatcı Finansal Yönetim Anonim Şirketi'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan Adabank A.Ş. Hisse Satış ihalesine katıldığı ve AHL Ahlatcı Finansal'ın teklifi ile ihalenin sona erdiği açıklanmıştı. Bu ihale ile ilgili olarak; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun 15 Ağustos 2023 tarihli yazısıyla, Adabank A.Ş.'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna ait %96,68234 oranındaki hissesinin AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş.'ye devredilmesine izin verildiği AHL Ahlatcı Finansal'a iletilmiştir.”

REMZİ GÜR 67 MİLYON DOLAR FAZLA VERMİŞTİ

Adabank, ilk kez BDDK tarafından onay alırken, Ahlatçı Holding ve iştiraklerine geçecek. Fiyat ise öncekilere göre oldukça düşük. Bir dönem Adabank için 75 milyon dolar teklif gelmiş ancak onay alamamıştı. Şimdi ise Adabank’ın satışı sadece 7.9 milyon dolara gerçekleşmiş oldu. Aradaki fark ise 67.1 milyon dolar. Yani teklif edilen fiyatın neredeyse 9 katı.

Bir dönem 75 milyon dolar teklif edilen banka 7,9 milyon dolara satıldı!

75 milyon dolarlık teklifi 2011 yılında iş adamı Remzi Gür ve Körfezli ortağıyla kurduğu G Capital Danışmanlık yapmıştı. TMSF, o dönem Adabank’ı 75 milyon dolarlık muhammen bedelle satışa koymuştu.  Adabank en son 2019’da satışa çıkmış, ihaleyi Na-Fi Dış Ticaret adlı bir şirket almıştı. Ancak o satış da BDDK tarafından onaylanmamıştı.

SPK, FAALİYETLERİNİ 2025’E KADAR DURDURDU

BDDK’nın onay verdiği satışla birlikte Adabank’ın ne yapacağı merak konusu. Bankanın resmi sitesindeki bir detay, ilginç bir ayrıntı ortaya koyuyor. Sitenin duyurular kısmında “Bankamızın sermaye piyasası faaliyetleri kendi talebimiz üzerine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 25 Temmuz 2025 tarihine kadar geçiçi olarak durdurulmuştur” ifadesi kullanılıyor.


 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön