18 / 05 / 2024

Bir kilo balın üretim maliyeti 127 TL’ye yükseldi! TAB mazot desteği talep etti!

Bir kilo balın üretim maliyeti 127 TL’ye yükseldi! TAB mazot desteği talep etti!

Kır çiçek- yüksek yayla balının 1 kilogram maliyetinin 127,21 lira olduğunu açıklandı. TAB Başkanı Ziya Şahin, arı üreticileri için mazot desteği talep etti.



"BİZ MARKET RAFLARININ DEDEKTİFİ OLAMAYIZ"

Sahte bal konusunda denetimlerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Şahin, "Biz market raflarının dedektifi olamayız, böyle bir yetkimiz yok" diye belirtti. Üzerine düşen görevi layıkıyla yaptıklarını söyleyen Şahin, "Devletimizden ve bakanlığımızdan bunların bire bir incelenmesini bekleme hakkına sahibiz." diye belirtti.

Arıcılara desteklerin artırılması gerektiğini dile getiren Şahin, yükselen maliyetler karşısında üretimde güçlük yaşadıklarını kaydetti.

Bir kilo balın üretim maliyeti 127 TL’ye yükseldi! TAB mazot desteği talep etti!

ARICILARA MAZOT DESTEĞİ TALEBİ

Şahin, tarıma verilen desteklerin özellikle mazot desteğinin arıcılara da verilmesi gerektiğini ifade ederek, 2023 yılında ciddi maliyetlerin olduğunu ve ekonomik olarak kötü bir dönemden geçtiklerini vurguladı.

Devletten destek isteyen Şahin, "Biz de devletimiz ve milletimiz için taşın altına elimizi koymayı isteriz ancak maliyetlerimiz çerçevesinde isteriz" dedi.

Sanayiciler gibi büyük paralar kazanamadıklarını söyleyen Şahin, 50 TL'den alınan balı tüketiciye 250 TL'ye satmadıklarına dikkat çekerek, "Her sene haziran ayında balın kilogram maliyetini açıklıyoruz ve bu maliyeti kalem kalem bakanlığa da gönderiyoruz" dedi.

Şahin, 1 ay önce 117,76 TL olan balın kilogram maliyeti 127,21 liraya yükseldiğini söyleyerek, "Bunun altında balı verdiğiniz zaman sektörü bitirirsiniz. Arıcılarımızdan özellikle 127 TL'nin altında bal vermemesini istiyorum." diye kaydetti.

Birlik başkanlarının ve arıcıların desteğiyle illerde "Bal Evleri" kurulmasını öneren Şahin, arıcıların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu ilde yüzde 20 indirim ve 2 yıl taksitle beş arsa satılacak! Arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat!

Henüz tatile çıkmayanlar bu haberi okusun! Otellerde yüzde 40 indirim yapıldı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!


Geri Dön