05 / 05 / 2024

Bir senenin ardından dolar eski yerinde! Enflasyon önlenemedi!

Bir senenin ardından dolar eski yerinde! Enflasyon önlenemedi!

Dolar ve avronun TL karşısında tarihi seviyelere ulaşmasının ardından, hükümetin 20 Aralık gecesi yaptığı manevranın ilk yılı başa dönüyor. Dolar 12'den 18.65'e yükseldi. Enflasyonun yükselmesi durdurulamadı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 20 Aralık'ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yeni ekonomik modeli açıklamıştı. Açıklamanın ardından 18TL'ye yükselen dolar 12TL'nin altına, 20TL'yi aşan euro ise 13,50'nin altına indi. Döviz korumalı TL vadeli mevduat modelinin açıklandığı 20 Aralık akşamı konuşan Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şunları söyledi: 

 “20 Aralık gecesi kura hiçbir müdahalede bulunulmadı. Bir süre sonra bunlar açıklanıyor zaten. 3 ay sonra ortaya çıkacak" demişti. Geçen bir yılın ardından dolar 18,65 TL, euro ise 19,75 TL’nin üzerinde tutundu.

Bir senenin ardından dolar eski yerinde! Enflasyon önlenemedi!

“1 MİLYAR DOLAR BOZDURULDU”

Cumhuriyet Gazetesi'nden Bora Erdin'in haberine göre; Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Zirat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, açıklamanın ardından izlediği bir televizyon programında o gece 1 milyar dolar bozdurulduğunu söyledi. Çakar, “Buradaki maliyetin kamu bankaları ve ilgili bankalar tarafından karşılanması söz konusu değil. Bu maliyet Hazine tarafından karşılanacak” şeklinde konuştu.

İşte bütün ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön