29 / 04 / 2024

Japon bankasından dolar/TL tahmini! Tarih verdi: "20 TL olacak'"

Japon bankasından dolar/TL tahmini! Tarih verdi:

Japon MUFG Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indiriminin ardından bir değerlendirmede bulundu. Banka, dolar/TL kurunun gelecek senenin ilk çeyreğinde 20 seviyesini görmesinin muhtemel olduğunu belirtti!



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirimi sonrası yabancı kurumlardan Türk Lirası'na dair analizler gelmeye başladı. Japon MUFG Bank da bir analizde bulundu.  Bankanın ekonomistleri gelecek senenin ilk çeyreğinde Dolar/TL 'nin 20 seviyesine çıkacağı tahmininde bulundu.

Bankanın ekonomistleri faiz indirim kararı sonrasında dolar/TL'deki görece sınırlı hareketin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizinin mevcut seviyesinin yeterli olduğu yönündeki mesajla ilgili olduğunu söyledi.

JAPON BANKASI: DOLAR / TL KURUNDA DAHA BÜYÜK HAREKETLER GÖRÜLEBİLİR!

Faiz indirim zamanlamasının Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde uzun vadeli tahvil getirilerinin 50-60 baz puan gerilediği bir döneme denk geldiğini vurgulayan ekonomistler bu durumun uzun vadeli getirilerde yükseliş olması halinde dolar/TL kurunda daha büyük hareketler görülmesinin çok da uzun sürmeyeceğine işaret ettiğini ifade etti.

MUFG Bank ekonomistleri Türk Lirası'nın zayıflamaya devam edeceğini söylerken devasa negatif reel getiriyle Türkiye'nin cari açığının da daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

Moody's'in Türkiye'nin bütçe açığının daha da kötüleşeceği yönündeki öngörüsüne atıfta bulunan MUFG Bank ekonomistleri analizlerinde kur korumalı mevduatın bütçe açısından daha maliyetli olacağı değerlendirmesine yer verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön