14 / 05 / 2024

Bir zam haberi daha; Damacana su fiyatları değişti! İşte 19 litrelik damacanın yeni fiyatı

Bir zam haberi daha; Damacana su fiyatları değişti! İşte 19 litrelik damacanın yeni fiyatı

Son dönemde gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Damaca su fiyatları değişti. Peki 19 litrelik damacana suyun fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...



Ülkemizin en popüler su markalarından biri olan Erikli, beklenmedik bir şekilde fiyatlarına yapılan zamla gündemde. Su tüketiminin yaz aylarında artmasıyla birlikte, tüketicileri üzecek bir haberle karşı karşıya kaldılar. Damacana su fiyatlarının yükselmesi, birçok kişinin su tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmesine neden oldu.

Su'ya zam: 58 TL'den 72 TL'ye yükseldi!

Türkiye'nin önde gelen haber kaynaklarına göre, Erikli Su'nun 19 litrelik damacana fiyatlarına zam yapıldı. Daha önce 58 TL'den satılan 19 litrelik damacanaların yeni fiyatı 72 TL olarak açıklandı. Bu ani fiyat artışı, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı ve tüketicilerin tepkisini çekti.

Bir zam haberi daha; Damacana su fiyatları değişti! İşte 19 litrelik damacanın yeni fiyatı

Akaryakıt fiyatlarının artması zam da etkili oldu

Erikli Su yöneticileri, fiyat artışının nedenlerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmasa da, ekonomik koşulların ve özellikle akaryakıta gelen zamların bu kararın arkasında olabileceği belirtiliyor. Akaryakıt fiyatlarının artması damacana suları evlere kadar getiren su markaları için de büyük bir maliyet artışı oluşturdu. Bu sebeple damacana su fiyatları da yükseldi.

Özellikle yaz aylarında su tüketiminin artmasıyla birlikte, su fiyatlarındaki bu tür artışların tüketicileri etkilemesi kaçınılmaz oluyor. Su şirketlerinin ve üreticilerin, fiyat artışlarına ilişkin şeffaf ve detaylı açıklamalar yaparak, tüketicilerin anlayışını kazanmaya çalışmaları bekleniyor.

Diğer su markalarının da zam yapacağı düşünülüyor

Ancak Erikli Su'yun yanı sıra diğer su markalarının da benzer şekilde fiyat artışlarına gitme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Bu durum, su fiyatlarının toplumda geniş çaplı bir tartışma konusu haline gelmesine yol açabilir. Konu şimdiden sosyal medyada tartışma konusu oldu bile. 

Ayrıntılı bilgi için: http://www.erikli.com.tr/

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Temmuz 2023 tarihinde saat 19:22'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 27,12 Türk Lirası, Euro 30,17 Türk Lirası, altının gramı ise 1.729 Türk Lirası değerindedir.

Buğday'da son durum: Fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla arttı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan sert uyarı: Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır

Arabalı vapur ücretlerine zam: Yüzde 23 arttı


Geri Dön