27 / 04 / 2024

Bir zincir markette inşaat malzemesi satışı yapılması meclis gündeminde!

Bir zincir markette inşaat malzemesi satışı yapılması meclis gündeminde!

Bir zincir markette yanıcı inşaat ve nalburiye malzemesi satışı yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Tacettin Bayır, bir zincir markette yanıcı inşaat ve nalburiye malzemesi satışı yapılmasına ilişkin soru önergesi verdi. Bayır, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayır, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. Ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Bir zincir markette inşaat malzemesi satışı yapılması meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın soruları:
1- Bu marketlerin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları bu ürünleri satmaya uygun mudur? 
2- Yanıcı patlatıcı, insan sağlığına zararlı boyalar, nalburiye ve inşaat malzemeleri için T.C Kanunları gereği çelik dolaplarda muhafaza edilebilmesi için yeterli donanım bulunmakta mıdır? 
3- Bu ürünler yanıcı ve patlayıcı özelliklere sahip oldukları için yaşanacak herhangi bir doğal affette (30 Ekim 2020 İZMİR depremi akabinde BİM Mağazasında, kimyasal ürünlerden dolayı çıkan yangın) bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler alınmış mıdır? 
4- Bim Mağazalarında satışa sunulan, tehlikeli kimyasalların tespiti, kategorisine göre sınıflandırılması, etiketlenmesi ve ambalajlanmasına, depolanması, taşınmasına ilişkin gerekli çalışmalar yapılmış mıdır? 
5- Bim Mağazalarında bu ürünlerin satışını yapacak görevli personellere, ürünlerin yanıcı ve patlayıcı özellikleri hakkında, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi açısından gerekli eğitim verilmiş midir? Bakanlığınız denetimlerini yapmakta mıdır? 
6- Küçük esnafın ayakta kalabilmesini sağlamak için, hemen hemen her hafta, her türlü ürünü satarak haksız rekabete yol açan bu mağazalarla ilgili yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız, söz konusu yasayı komisyona ve meclise ne zaman getireceksiniz? 
7- Pandemi devam ettiği için, Pazar günleri çalışma yasağı olan başta İnşaat malzemeleri ve yasak dolayısıyla kapalı olan esnafların sattıkları ürünlerin, söz konusu mağaza ve vb yerlerde satılmasını uygun bulmakta mısınız? Gıda ruhsatı olduğu için, kısıtlamaya maruz kalmayarak çalışan mağazalarda bulunan farklı ürünlerin, satışının yapılmamasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön