28 / 04 / 2024

Bireysel kredilerin yüzde 70'ini konut kredileri oluşturuyor!

Bireysel kredilerin yüzde 70'ini konut kredileri oluşturuyor!

Mehmet Ali Verçin, global krizin etkilerinin azalmaya başlaması ve ekonomik toparlanma ile birlikte konut kredileri de 2010 yılı içerisinde yeniden artışa geçtiğini belitti



KONUT kredilerinin 2005 yılının ikinci yarısından itibaren büyük bir ivme kazanarak kısa bir süre içerisinde bankaların bireysel kredi portföyündeki en büyük kalem haline geldiğine dikkat çeken Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Verçin, global krizin etkilerinin azalmaya başlaması ve ekonomik toparlanma ile birlikte konut kredileri de 2010 yılı içerisinde yeniden artışa geçtiğini belitti. Verçin, "Konut kredisi maliyetlerindeki düşüşler ve ertelenmiş konut talebinin canlanması sonucunda bu yıl içerisinde gözle görülür bir gelişme meydana geldi. Bu yılın ilk altı aylık döneminde bankacılık sektörü genelinde toplam 203 bin tüketiciye 14 milyar TL'lik konut kredisi kullandırımı gerçekleştirildi. Bu rakamın mevcut fiyatlama koşullan ve talep etkisiyle yıl sonuna kadar 28 milyarla 30 milyar TL arasında bir tutara ulaşacağım tahmin ediyoruz. İlk yan itibariyle 50 milyar TL'ye ulaşan toplam portföy büyüklüğü ise yıl sonunda 55 milyar TL'nin üzerinde olur" dedi.

HEDEF YÜZDE 25'E ÇIKARMAK
Bireysel kredilerinin yüzde 70'lik kısmının konut kredilerinden oluştuğunu anlatan Verçin sözlerine şöyle devam etti: "Bankamızda faizsiz bankacılık prensipleri doğrultusunda müşterilerimize sabit kâr oranlı konut finansmanı ürünümüzle hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda artan taksitli, ara ödemeli, ödemesiz dönemli ya da balon ödemeli gibi özel ödeme seçeneklerini de sunabiliyoruz. Vade seçeneklerimiz 10 yıla kadar uzayabiliyor. Konut kredileri daha önceki dönemlerde olduğu gibi önümüzdeki yıllar için de bireysel kredi uygulamamızda en önemli stratejik ürünlerimizden biri olmaya devam edecek. Konut kredilerimiz mevcut kredi portföyümüz içerisinde yaklaşık yüzde 14'lük bir paya sahip. Konut kredisi portföyümüzü önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek bankamızın toplam kredileri içerisindeki payım yüzde 25 düzeylerine çıkarmayı hedefliyoruz."
Hürriyet Emlak


Geri Dön