28 / 04 / 2024

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 



Euromonitor International tarafından araştırılan ve 2023 senesinde  en fazla  ziyaret edilen şehirler yayınladı. 2023 yılında “Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri” listesinde ilk sırada İstanbul yer aldı. Geçtiğimiz yıl 20 milyon 200 bin ziyaretçinin tercihiyle ilk sırada yer alan İstanbul’u 18 milyon 800 bin ziyaretçi ile Londra, 16 milyon 800 bin ziyaretçiyle Dubai üçüncü sırada takip etti. Listenin dördüncü sırasında ise 15 milyon 700 bin ziyaretçi ile Antalya yerini almış oldu.

Fransa’nın başkenti Paris ise en çok ziyaret edilen beşinci şehir olurken, koronavirüs salgını öncesi düzenli olarak dünyanın en çok ziyaret edilen şehir olarak sıralamalarda üst sıralarda yer yer alan Hong Kong bu kez 6. sıraya kadar gerilemiş oldu. Buna göre, İstanbul’un ilk sıraya yükselmesinin en önemli nedenlerini de araştıran "Time Out" dergisi Türkiye’nin ABD ve Kanada’dan gelen gezginler için vize şartlarını gevşetmesi, alışveriş fırsatları, tarihi zenginliği ve Asya ile Avrupa kültürünün harmanlanması ile beraber  şehrin giderek daha da popüler bir hale gelmesinin bir neden olduğu belirtildi.

Birincilik İstanbul da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

birgun.net'te yer alan habere göre; en çok ziyaret edilen ikinci şehir olan Londra’nın ise 18,8 milyon ziyaretçi ile bir kez daha salgın öncesi seviyesine kadar ulaştığı, AB’den ayrılmasına rağmen İngiltere’nin başkentinin dünyanın en popüler seyahat destinasyonlarından biri olmaya devam ettiği de ifade edildi. 

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü şehri olan Dubai’nin ise Burj Khalifa gibi gökdelenleri, yaz sıcakları ve hayat tarzıyla öne çıktığı, geleneksel Arap kültürü ile modern kültürü birleştirdiği ifade edilerek son yıllarda daha popüler hale geldiği ifade edildi.

En çok ziyaret edilen 10 şehir ise şu şekilde açıklandı. 1. sırada İstanbul (Türkiye), 2. sırada Londra (İngiltere), 3. sırada Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), 4. sırada Antalya (Türkiye), 5.sırada Paris (Fransa), 6. sırada Hong Kong (Çin), 7. ırada Bangkok (Tayland), 8. New York City (ABD), 9. sırada Cancun (Meksika), 10. Mekke (Suudi Arabistan) olduğu kaydedildi.

Florya'ya komşu Sinpaş Boulevard Sefaköy'de özel ödeme seçenekleri!

İstanbul ve Bursa'da imarlı 6 arsa satılacak! Büyükşehirde arsa arayanlara büyük fırsat!

İstanbul'da ortalama ev fiyatları 200 bin, ABD'de 400 bin dolar! Yatırım için batıya koşmak mantıklı mı?

İstanbul'un bazı bölgelerinde Türklerin dükkanları kalmadı! Araplar otel de alıyor: Kiralar bu yüzden uçuyor!

İstanbul ve Kırklareli'de son dakika arsa fırsatı!


Geri Dön