29 / 04 / 2024

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Tarlabaşı 360'ı inceledi!

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Tarlabaşı 360'ı inceledi!

Bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük Birleşik Krallık ticaret heyetlerinden biri olma özelliğini taşıyan GREAT Festivali Ticaret Delegasyonu ve Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Tarlabaşı360 Projesi’nde incelemelerde bulundu...



Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleştirilen, Türkiye'nin ilk kentsel yenileme projesi olan ve bu özelliğiyle referans proje niteliği taşıyan Tarlabaşı360, Britanya’dan önemli bir heyeti ağırladı. Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner önderliğinde Tarlabaşı360 projesini ziyaret eden delegasyon, Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sunumlarla Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi hakkında bilgi aldı ve proje şantiyesini gezdi.


Bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük Birleşik Krallık ticaret heyetlerinden biri olma özelliğini taşıyan GREAT Festivali Ticaret Delegasyonu ile birlikte Tarlabaşı 360 Projesi ziyaretine katılan Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, “Tüm dünyadaki ilk Great Festivali’ne İstanbul’da ev sahipliği yapmak bizim için heyecan verici bir deneyim oldu. Bunun yanı sıra festivale paralel olarak İstanbul’u ziyaret eden ticari heyette yer alan şirketler de Birleşik Krallık’ın yaratıcı ticari yetenekleri İstanbul’da temsil ettiler. Bugün de bu kapsamda Türkiye’nin en etkileyici kentsel yenileme projelerinden biri olan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesini ziyaret ettik ve yapılan titiz çalışmalar hakkında bilgi aldık. Özellikle şehircilik alanlarında faaliyet gösteren katılımcı firmalar Türkiye’de yeni ortaklıklarda yer alarak büyük kentsel dönüşüm projelerinin de aralarında bulunduğu iddialı 2023 hedeflerinin gerçekleşmesine destek olmayı hedefliyorlar” diye konuştu.  



Büyük bir toplumsal uzlaşma projesi: Tarlabaşı 360


Tarihi binaların restore edilerek, diğer yapıların ise aslına uygun olarak çağdaş mimari yorumla yenilendiği bu proje, hem büyüklüğü hem de Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığı ile yapılan ilk yenileme projesi oluşuyla da büyük önem taşıyor. Tarihin ve manevi değerlerin yeniden hayata döndürüldüğü bir sosyal inşa projesi olan Tarlabaşı360’ta, Tarlabaşı'nı yenilemenin yanı sıra, bölgenin, daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir yeni bir yaşam merkezi oluşturularak, İstanbul ile bütünleşmiş bir alan haline gelmesi hedefleniyor.


Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı360 tamamlandığında, sokak ve caddeler, sanat galerileri şık mağazalar ve yemek mekânlarıyla nostaljik bir atmosfer oluştururken, açık hava ressamları ve müzisyenleriyle kent kültürünün önemli merkezlerinden biri olacak.


Geri Dön