03 / 05 / 2024

Bitcoin 17 bin dolar! Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin 17 bin dolar! Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin hızla yükseldi. Neler oluyor? Kripto para yatırımcıları rahat bir nefes alabilir mi?



Kripto para birimi, yazı yazıldığı sırada 17.200 $ olarak fiyatlandırılmıştır. Bir anda 17.000 yen'i aştı. Yatırımcılar, yarınki ÜFE verilerinin yayınlanmasından önce daha fazla kayıp bekliyorlardı, ancak Bitcoin onları şaşırttı. Bu trend devam ederse birçok altcoin için yüzde 100'ün üzerinde kârlar göreceğiz. Peki yükselişin arkasında ne var?

 Bitcoin 17 bin dolar! Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin Neden Yükseliyor?

En eski ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, günün ilerleyen saatlerinde ABD borsasının olumlu açılmasının da yardımıyla 16.700 $ seviyesini ziyaret ettikten sonra 16.900 bölgesine yükseldi. Birkaç dakika önce 17.200 doları geçti. Dolar Endeksi 104,79'a düştü ve Nasdaq 100 yüzde 1,4 artışını sürdürdü.

 Bitcoin 17 bin dolar! Bitcoin neden yükseliyor?

Yaklaşan Fed toplantısıyla  volatilitenin artması bekleniyordu. Her görüşmeden önce Bitcoin önce ciddi bir yükseliş veya düşüş yaşar ve ardından ters yönde hareket eder. Bu toplantıdan büyük beklentilerim var. Federal Rezerv yavaş yavaş ayağını gazdan çekiyor, ancak araba hareket etmeye devam ediyor. Artış hızının yavaşlaması beklense de faiz oranlarının yükselmeye devam etmesini bekleniyor. Bugünkü yükselişin asıl nedeni, dolar endeksinin 105'e gerilemesi ve ABD borsasının bir miktar toparlanması. Fed'in bir önceki seansa göre daha güvercin bir duruş sergilemesi bekleniyor. Fiyatlandırma devam ederse, 18.300 dolar hedefine doğru bir hareket görebiliriz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön