03 / 05 / 2024

 Bitcoin 9 haftanın zirvesinde!

 Bitcoin 9 haftanın zirvesinde!

Yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği yatırım araçlarından bitcoin, sürprizli seyrine devam ediyor. Kripto para borsasında  dalgalı grafik devam ediyor.  Geçen yıl özellikle yaşadığı durgunlukla hayal kırıklığı yaratan Bitcoin, 2023’e ise hızlı başladı.



Geçen yılın son iki ayında bir türlü beklenen çıkışı gerçekleştiremeyen Bitcoin, 2023 yılında yatırımcısının yüzünü güldüreceği benziyor.  Uzun bir zaman 20 bin dolar seviyesinin altında seyreden  Bitcoin, bu yılın ilk haftalarında ise atağa geçti.

YILIN İLK GÜNLERİNDE YÜZDE 28 YÜKSELDİ

Geride bıraktığımız 2022 yılında yatırımcıya yüzde 64 kaybettiren Bitcoin, 2023'te ise yüzleri güldürebilir. Dünyanın en büyük kripto parası kabul edilen Bitcoin, bugün  21.300 doları geçerek son 9 haftanın zirvesine oturdu. 2023'ün ilk 16 gününde ise Bitcoin’in yükselişi yüzde 28'i buldu.

 Bitcoin 9 haftanın zirvesinde!

Kripto paraların toplam piyasa değerine bakıldığında, bu süreçte yaklaşık 200 milyar dolar yükseliş yaşanırken, bunda en önemli etkenlerden birisi dolar ve dolar varlıklarındaki gerileme oldu. Hafta sonu 20.000 dolarlık psikolojik direnci nihayet kıran Bitcoin, iki kere 21.000 doları test ettikten sonra bu haftaya yükselişle başladı.

ETHERIUM YÜZDE 3.1 YÜKSELDİ

Sabah saatlerinde 21.345 dolara çıkan Bitcoin, böylece 9 haftanın zirvesine ulaşmış oldu.  Habertürk’ün haberine göre, piyasa değerine göre 2. sırada yer alan Ethereum da günlük yüzde 3.1 yükselerek 1.575 dolara çıktı. Haftanın ilk gününe Binanc Coin yüzde 2.5, Dogecoin yüzde 2.4, Ripple yüzde 3.3, Cardano (ADA) yüzde 4.7, Polygon ise yüzde 5.9 yükseliş oranlarıyla başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön