03 / 05 / 2024

Bitcoin enflasyondan etkileniyor mu?

Bitcoin enflasyondan etkileniyor mu?

JP Morgan, Bitcoin'de rekor fiyatın gelmesini sağlayan ETF talebinin aşırı heyecan sebebiyle değil enflasyon endişelerinden ortaya çıktığını belirtti.



Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan tarafından hazırlanan raporda Bitcoin'in rekorunu sağlayan ETF talebinin aşırı heyecandan değil enflasyon endişelerinden ortaya çıktığı ifade edildi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; raporda, "Proshares Bitcoin ETF'inin yatırıma açılmasının tek başına Bitcoin'e yeni bir büyük ölçekli para girişi dalgası yaratması beklenmez. Bundan çok Bitcoin'in enflasyona karşı altından daha iyi hedge imkanı sunuyor olmasının fiyatta yaşanan son dönem artışının neden olduğunu düşünüyoruz. Eylül ayından beri altın ETF'lerinden Bitcoin ETF'lerine akış görülüyor" ifadelerine yer verildi. 

Bitcoin enflasyondan etkileniyor mu?

Bitcoin'in fiyatının 67.016 dolar seviyesine kadar artış göstermesinin ardından bu sabah 64.124 dolar seviyesine kadar geriledi. Bugün ise sıralarda ise 65.015 dolar civarından işlemde.

Bitcoin'de rekor: 67 bin doları gördü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön