03 / 05 / 2024

Bitcoin'de rekor: 67 bin doları gördü!

Bitcoin'de rekor: 67 bin doları gördü!

Bitcoin, 67 bin doları test ederek bütün zamanların rekoruna imza attı. Türkiye saati ile 20.30'da bir Bitcoin 66 bin 400 dolar seviyelerine kadar yükseldi.



Bitcoin, ABD'de Bitcoin vadeli alım satımlarına yatırım gerçekleştirecek borsaya kote olan ilk fonun (ETF) New York borsasında işlem görmeye başlamasından sonra değer kazandı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; kripto para piyasasının amiral gemisi Bitcoin, dün yüzde 5'i aşkın artışla rekorunu 66 bin doların üzerine çıkardı. Bitcoin, 67 bin seviyelerine kadar ulaştı. 

Bitcoin de rekor: 67 bin doları gördü!

Daha sonra gelen satışlarla hafif değer kaybeden Bitcoin, dün akşam saat 20.30 itibarıyla 66 bin 400 dolar seviyelerine geldi. 

Bitcoin, 14 Nisan tarihinde 64 bin 895 dolar ile bugüne kadarki en yüksek seviyesini görmüştü. Yatırımcılar, ProShares Bitcoin Strategy ETF gibi Bitcoin vadeli işlemleri gerçekleştirecek ETF'lerin borsada işlem görmesiyle dijital varlıklara daha fazla yatırım geleceği öngörüsünü savunuyor. 

Bitcoin de rekor: 67 bin doları gördü!

Geçtiğimiz gün New York borsasında ilk kez işlem gören ProShares Bitcoin Strategy ETF günü 41.94 dolar seviyesinde yüzde 2.59 primle kapatırken, 24 milyonu aşkın hissenin el değiştirdiği belirlendi. Diğer taraftan VanECK'in ETF başvurusuna da SEC'den onay verildiği belirtildi.

Kripto paralardaki riskler gündemde!

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön