28 / 04 / 2024

Bitcoin geri döndü: 43 bin doları aştı!

Bitcoin geri döndü: 43 bin doları aştı!

Rusya'nın Donbass operasyonunu başlatması sonrası Bitcoin, 43 bin dolar barajını geçerken, son 24 saatte 44 bin 220 doları gördü.



Jeopolitik sıkıntılar nedeniyle düşüşte ya da stabil geçiren kripto para piyasaları, Rusya'nın Donbass operasyonunun başlamasıyla beraberinde birçok ekonomik yaptırımın gündeme gelmesiyle beraber Temmuz ayından bu yana en hızlı artışı gösterdi. En yaygın kullanılan ünlü kripto para birimi Bitcoin, yaklaşık olarak  yüzde 13'lük yükseliş göstererek  43 bin barajını geçerken,  son 24 saatte 44 bin 220 doları gördü.
B2C2 kripto para platformu'nun CRO'su Adam Farthing söz konusu gelişmelerle beraber Bitcoin'in riskli varlık olduğu yönündeki algının yavaşça kırıldığını vurguladı. CRO Adam Farthing son zamanlarda Bitcoin'in oluşan enflasyon ortamında jeopolitik sıkıntılar nedeniyle bir hedge aracı olarak algılanabileceğini ifade etti. 

Gigabyte Investment Yönetici Ortağı Louis Curran da dolar ve euro için düşüş yaratması beklenen olan belirsiz havanın Bitcoin'e avantaj yaratabileceğinie işaret ediyor.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre,  Ethereum, 2 bin 900 dolara yükseldi. Altcoinler de söz konusu artıştan payını aldı. Litecoin 112 dolar, SOL 95 dolar, ADA 0.95 dolar ve Ripple 0.76 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin geri döndü: 43 bin doları aştı!

Söz konusu değer yükselişte Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı başlattığı ekonomik yaptırımlar sonrası kripto paralara yarayacağı spekülasyonlarının etkili olduğu düşünülüyor. Bitcoin en son Kasım ayında 67 bin 789 doları görerek rekor kırmasının ardından sert aşağı doğru düşüşe geçmişti.

Riskli varlıklarla korelasyonu düşüşte

Belli bir süredir riskli varlıklarla olan korelasyonuyla gündemde olan Bitcoin hakkında bu göstergelerin de gerilediği izleniyor.

Bloomberg'in derlediği verilere göre S-P 500 ile Bitcoin korelasyonu 0.55 seviyesine düştü. Bu korelasyon göstergesi sene içerisinde 0.7'yi geçmişti. Bu göstergenin 1 olması demek iki varlığın hareketlerinin birbirlerine paralel olduğunu anlatırken, 0 olması ise iki varlık arasında herhangi bir bağlantı olmadığını gösteriyor.

 

Bitcoin atağa geçti! 41 bin doları gördü!

Bitcoin'de zaman daralıyor! Dikkat! Dip geliyor mu?

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön