02 / 05 / 2024

Bitcoin madencilerinin kaybı 1 milyar dolardan fazla!

Bitcoin madencilerinin kaybı 1 milyar dolardan fazla!

Kripto çöküşünün ardından Bitcoin madencilerinin zararı ortaya çıktı. Amerikalı üç büyük kripto madencisi, 1 milyar dolardan fazla kayıplarının olduğunu bildirdi.



Geçtiğimiz aylarda kripto para piyasası oldukça çalkantılı bir dönemden geçmiş ve kripto paralarda yaşanan çöküş bir çok kişiyi mağdur etmişti. Bu çöküşün bilançosu da ortaya çıkmaya başladı. Amerika'nın en büyük 3 Bitcoin madenciliği şirketinin yaz döneminde 1 milyar dolardan daha fazla para kaybettiği bildirildi. Bu kaybın başlıca kripto paralardaki düşüşten kaynaklandığı açıklandı.

 1,4 milyar dolar kayıp bitcoin yatırımcılarını tedirgin etti!

Bloomberg tarafından hazırlanan son rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük üç madencilik firmasının finansal raporları piyasayı şoke etti.. Core Scientific, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain isimli şirketlerin toplamda 1,4 milyar dolar kayıp yaşadıkları ortaya çıktı. Core Scientific, 862 milyon dolar kayıpla en çok para kaybeden şirket oldu. Onu 366 milyon dolar kayıpla Riot Blockchain takip etti. Marathon Digital Holdings'in kaybı ise 192 milyon dolar olarak kaydedildi. Büyük şirketlerin bu kadar fazla zarar etmesi, Bitcoin yatırımcılarını oldukça tedirgin etti. Geçtiğimiz çeyreğe ait şirket borçlarını ödemek isteyen bu firmalar, maliyetleri karşılamak için ürettiklerinden daha fazla Bitcoin sattı. Arcane Crypto analisti Jaranc Mellerud, 3900 Bitcoin üreten şirketlerin, 14 bin 600 adet kripto para sattığını açıkladı. Ayrıca bazı firmaların ek kredilere başvurdukları da bildirildi. Örneğin Core Scientific'in elindeki kripto paraların yüzde 80’inden fazlasını sattığı görüldü. Fakat aynı zamanda risk sermayesi şirketinden 100 milyon dolarlık hisse senedi aldığı da ortaya çıktı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön