26 / 05 / 2024

Bitcoin resmen çakıldı! 16 bin 559 dolara kadar düştü!

Bitcoin resmen çakıldı! 16 bin 559 dolara kadar düştü!

Kripto para piyasasında dünyada büyük bir hacme sahip olan FTX iflas edince, Bitcoin'e olan güven de azaldı ve kripto para biriminin değeri düşmeye devam ediyor.



KRİPTO PARA DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

Kripto para piyasalarında dibe vuruş FTX’in likidite sıkıntısı çektiğini açıklamasıyla başladı. Binance, FTX’i krizden kurtarmak için satın alacağını açıkladı ve iki kripto devi arasında anlaşmanın sağlandığı duyuruldu.

Bu gelişmeden çok kısa bir süre sonra Binance, FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıkladı. FTX’teki krizin sanılandan daha derin olduğu satın almanın bu nedenle iptal edildiği ifade edildi.

FTX’ ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmedi. Önce şirketin genel merkezinde incelemeler yapıldı daha sonra şirketin iflas başvurusunda bulunduğu ilan edildi.

FTX’in iflasını açıklamasının ardından kripto para borsasından yüksek miktarda para çekildiği ve bu paranın nereye aktarıldığının bilinmediği iddia edildi.

Bu süreçte FTX’in CEO’su da istifa ettiğini açıkladı.

İstifa eden CEO daha sonra verdiği röportajda iflas başvurusu yapmakla hata yaptığını itiraf etti.

FTX’in eski CEO’su Bankman-Fried, FTX'in iflas sürecinden sorumlu olanların utançtan her şeyi yakmaya çalıştığını öne sürdü ve o süreçte 8 milyar dolar toplamak ve şirketi kurtarmak için iki haftalık vakti olduğunu söyledi.

“EN BÜYÜK TEK HATAM İFLAS BAŞVURUSU OLDU”

Eski CEO Bankman-Fried, en büyük hatasının iflas başvurusu yapmak olduğunu söyleyen Bankman-Fried, iflas başvurusu yapmasaydı, bir ay içerisinde müşterilere tamamen para çekme işlemlerinin açılacağını ifade etti.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Refah payı ne değiştirecek? İşte son durum…

Bu kez patronlar konuştu: Asgari ücret 10 bin lira olmalı!

Tüm emeklilerin hesaplarına en az 2 bin 200 TL yatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön