09 / 05 / 2024

Bitcoin'de büyük deprem! Bitcoin bir kez daha kritik eşiğin altında!

Bitcoin'de büyük deprem! Bitcoin bir kez daha kritik eşiğin altında!

Binance ve FTX arasında yaşanan gerginlik, kripto para piyasalarında satışa neden oldu. Son 2 haftadır 20 binin altını test etmeyen Bitcoin 18 binler seviyelerine kadar geri çekildi.



Kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. Kripto para borsaları Binance ve FTX arasındaki gerilim etkisini sürdürürken Bitcoin yüzde 5, Ethererum ise yüzde 6,6 değer kaybetti. Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, en büyük üçüncü kripto borsası FTX’i satın almayı planladıklarını açıkladı.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ DEVLERİN ARASINDAKİ GERİLİM

Kripto para piyasaları ABD’den gelecek enflasyon verilerinin beklendiği kritik haftada borsalarda yaşanan sorunlarla birlikte düşmeye başladı. Kripto paralarda genel olarak yaşanan düşüşte kripto borsa devleri Binance ile FTX arasında yaşanan sorunların etkili olduğu tahmin ediliyor.

Kripto para piyasalarının hafızasında Terra ve Luna çöküşü gündemdeki yerini korurken dünyanın önde gelen kripto para borsalarından FTX’in alt şirketi Alameda Research'ün bilançosunu kendi tokeni ile desteklediği ortaya çıkmıştı. Binance’ın yüklü satışlar yapması piyasadaki endişeleri de tetiklediği gözlemlendi.

KRİPTO PARA PİYASASINDA NELER OLUYOR?

CoinDesk'in geçen hafta yaptığı bir haberde kripto para borsası FTX'in alt şirketi Alameda Research'ün bilançosunu kripto para borsasının yerel token'ı FTT'yle desteklediği ortaya çıkmıştı.

 


Geri Dön