05 / 05 / 2024

Bitcoin'de dolar oyunu! 100 bin doları görecek diyorsanız cüzdanınızı hemen silin

Bitcoin'de dolar oyunu! 100 bin doları görecek diyorsanız cüzdanınızı hemen silin

Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar da yoğunlaştı. Bitcoin 10 ayın en düşük seviyesine gerileyerek 31 bin doların altına düştü. Kripto para piyasasında neler oluyor diye soranlara işte cevabı..



BITCOIN 100 BİN DOLARI AŞACAK DİYE BEKLENİYORDU AMA..

Kripto para yatırımcıları rekorlar beklerken ellerindeki paralardan da olmanın umutsuzluğu içine düştü. Bitcoin için bu yıl 100 bin doları aşacağını belirten uzmanlar düşüş karşısında destek noktalarını belirtmekten öte bir şey yapamıyor. Bitcoin geçtiğimiz Kasım ayında gördüğü 69 bin dolar olan tarihi zirvesinden yüzde 60 geride işlem görüyor.

Ethereum'un fiyatı da son 24 saatte yüzde 11'in üzerinde düşüş göstererek 2 bin 225 dolara indi.

Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar da yoğunlaştı.

Piyasalardaki negatif seyirde, para politikasında sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve dolar endeksinin 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşması etkili oldu.

Analistler, yükselen enflasyonla mücadele için para politikası sıkılaşmasının ve likiditenin azalmasının yatırımcıları küresel piyasalarda riskli varlıklardan uzaklaştırdığını belirtti.

SOLANA 260 DOLARDAN 66 DOLAR SEVİYESİNE İNDİ

Solana tarafında da tarihi zirvenin ardından deprem gibi düşüş yaşanıyor. Ani bir şekilde sebepsizce yükselen Solana birçok yatırımcıyı mağdur etti. 260 dolar olan tarihi zirvesinden kopup uzaklaşan Solana şu sıralar yüzde 13 oranında düşüşle 66 dolar seviyesinden işlem görüyor.

RIPPLE 0,50 DOLAR

Ripple fiyatları da düşüşe devam ediyor. Hem son ekonomik gelişmeler hem de dava süreci nedeniyle yıpranan Ripple yüzde 12 oranında düşüşle 0.50 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin de dolar oyunu! 100 bin doları görecek diyorsanız cüzdanınızı hemen silin

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön