04 / 05 / 2024

Bitcoin'den gerileme! Faiz artışları kripto piyasasını sarstı! 

Bitcoin'den gerileme! Faiz artışları kripto piyasasını sarstı! 

Fed faizlerinin artışı olmamasına rağmen kripto varlıklar gerilemeye başladı. Bunun nedeni ise Fed faizlerinin yıl içinden aniden artış yapma ihtimali. Bu durumda kripto varlıklarda gerileme görüldü. 



ABD Merkez Bankası olan FED, 17 aydır faizlerini sabit olarak sürdürmeye devam ediyor. Ancak buna rağmen faiz artırımlarının sinyalini verdiği için Bitcoin piyasasında bir gerileme yaşandı. Ekonomideki düşen enflasyon nedeniyle faizlerin birden fazla artışı olacağının sinyalini verdi. Ancak şu ana kadar FED'in faiz politikası yüzde 5 ve yüzde 5,25 aralığında seyretmeye devam ediyor. Bu sinyalleri alan Bitcoin borsasında ani bir gerileme yaşandı. 

Fed’den beklenmedik faiz artışı 

Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında 2023 yılı için birkaç faiz artırımı yapacağının sinyallerini verdi. Bu artışların henüz ne zaman yapılacağı bilinmezken önceki faiz artışlarının piyasayı sarsan etkileri görülüyor. Bu etkilerden biri de Bitcoin borsası oldu kısa süre içinde birden Bitcoin varlıkların değeri gerilemeye başladı. Yetkili kişiler bu konuyla ilgili bir tahmin yürüterek yıl sonuna kadar 25 baz büyüklüğünde iki faiz artırımının yapılacağını dile getirdiler.

Faiz artışlarının süreceği beklentisi kripto varlıkların değerlerinin düşmesine neden oldu. Zira bu artışların doları güçlendirmesi bekleniyordu.  ABD'de düzenleyici kurumların kripto borsalarındaki baskıları da buna neden olan durumlardan biri sayılabilir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön