27 / 04 / 2024

Bitcoin'e yatırım yapılır mı?

Bitcoin'e yatırım yapılır mı?

Bitcoin'e yatırım yapmak için doğru zaman ne zaman?İsviçre bankacılık kurumları, çoğu yatırımcının parasını kaybettiğini söyledi.



Kripto para dünyasındaki son hareketlerin ardından yatırımcılar için yeni bir dönem başladı. Dünyanın önde gelen bankalarından biri tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, Bitcoin'e yatırım yapanların büyük çoğunluğunun parasını kaybettiğini ortaya koydu.

Bitcoin e yatırım yapılır mı?

BTC'YE PARA YATIRANLARIN ÇOĞUNLUĞU ZARAR EDİYOR!

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; İsviçre merkezli Bank for International Settlements tarafından hazırlanan son rapor, kripto para birimi yatırımcılarını hedefliyor. 2015'ten 2022'ye kadar bitcoin yatırımlarını izleyen bir ajans, yeni kripto yatırımcılarının yüzde 80'inin kaçınılmaz olarak para kaybedeceğini tespit etti.

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın  araştırmasına göre Türkiye, Singapur, Birleşik Krallık ve ABD, Bitcoin'e ilk yatırım yapan ülkeler arasında yer aldı. 35 yaşın altındaki "risk alan" erkeklerin bu yatırımcıları temsil ettiğini açıkladı. Üstelik araştırmalar, bu kişilerin minimum çabayla büyük getiriler elde edebildiklerini gösteriyor. Ayrıca araştırmaya göre bu insanlar, minimum çaba ile büyük getiri sağladıklarını düşünerek kripto para yatırımı yapıyor.

Bitcoin e yatırım yapılır mı?

Uluslararası Ödemeler Bankası, kullanıcıların kripto değişim uygulamalarını indirdiklerinde yatırım yaptıklarını tahmin etti. Bu tahmine göre yatırımcıların yüzde 73'ü Bitcoin 20.000 doların altına düştüğünde satın aldı.

Ayrıca 900 dolar yatırım yapan ortalama bir kullanıcının 431 dolar veya yüzde 48 kayıp yaşadığı da kaydedildi. Ek olarak, kripto para birimi ile ilgili işletmeler için kazanma oranı bu hafta iki yılın en düşük seviyesine düştü.

Kripto para endüstrisindeki bu düşüşün Çin'deki kripto para madenlerinin kapanmasıyla başladığına inanılıyor. Çin'den sonra Kazakistan da çeşitli nedenlerle kripto para madenciliğine kısıtlamalar getirmek zorunda kaldı.

Peki, BTC'de son durum ne? Kripto para piyasasında son durum ne? 16 Kasım 2022 kriptolarda son durum...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön