12 / 05 / 2024

Bitlis'te doğalgaz protokolü imzalandı!

Bitlis'te doğalgaz protokolü imzalandı!

Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ve Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Abdurrahman Atabey tarafından hazırlanan doğalgaz protokolü imzalandı.



Protokol çerçevesinde yüklenici firma, bu ay içinde kentte 4. etap  TOKİ  konutlarının bulunduğu alandan çalışmalara başlayarak, yıl sonuna kadar bölgeye doğalgaz vermeyi hedefliyor. 


Bitlis'te doğalgaz çalışmasının 3 yıl içinde tanı a ml aıı m ası pi ani anıyor. 

Olan, yaptığı açıklamada, Doğugaz Bitlis, Bingöl. Muş Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi ile doğalgaz protokolünü imzaladıklarını belirterek, protokol çerçevesinde ilk kazı çalışmalarının TOKİ 4. etapta yapılacağını söyledi. 


Doğalgaz ile kentte hava ve çevre kirliliğinin azalacağını ifade edeıı Olan, şöyle konuştu: "İlimiz ekonomik yönden de daha ucuz yakıt sistemine kavuşacak. Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek, doğalgazın vatandaşlarımıza ulaşması için çalışma başlatacağız. Vatandaşımızın en ufak bir rahatsızlık duymaması için doğalgaz çalışmaları, Fen İşleri Müdürlüğümüzün kontrol ve koordinasyonunda yapılacak. Bitlis'teki en öncelikli sorunların başında gelen hava kirliliği sorununu çözmek için bugün önemli bir protokole imza attık. Bitlis, yazın adeta şantiye alanına dönüşecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla modern bir kente olacağız. Doğalgazın kentimize hayırlı olmasını diliyorum." Atabey ise kazı yapılacak alanları belediyeyle belirleyeceklerini dile getirerek, ilk etapta TOKİ çevresindeki sokak ve caddelerde çalışma yapacaklarını ifade etti. 


Ekim sonunda birinci etap çalışmalarını tamamlayacaklarını anlatan Atabey, şöyle devam etli: "İlk etapta tamamlanan bölgelere gaz vermeye başlayacağız. Bitlis'in tamamını birkaç yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Tabi bu işler belediyeyle koordineli yürüyecek. Yani yerel yönetimin desteği, gayreti ve çabasıyla bu iş hızlı yürütülebilir. İyi bir çalışmayla kısa sürede bu kenti temiz, konforlu ve çevre dostu doğalgazla tanıştırmayı amaçlıyoruz. Çalışmalar 30 yıllık süre göz önüne alınarak yapılacak." 


Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön