03 / 05 / 2024

Bitmiş konuta talep arttı, maket satışı düştü!

Bitmiş konuta talep arttı, maket satışı düştü!

Konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 0.54, son 1 yılda yüzde 9.97 zamlandı. Ev alanlar artık inşa halindeki değil, kira öder gibi oturabileceği bitmiş konutları tercih ediyorlar. 



Türkiye genelindeki konutlarda hız düşse de fiyat artışı sürüyor.  REIDIN Emlak Endeksi sonuçlarına göre, konut fiyatları son 1 yılda yüzde 9.97, Mayıs’ta yüzde 0.54 artış kaydetti. Yeni konut fiyatlarında da artış devam etti. 

Yeni konutlarda fiyat Mayıs’ta yüzde 0.28, yıllık bazda yüzde 3.55 yükselişe geçti. Konut fiyatlarındaki yükseliş, konutu yatırım değil oturum amacıyla alan kitleyi de bitmiş konuta yöneltti. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 33’ü bitmiş konut stoklarından oluşurken, yüzde 67’si bitmemiş konut stoklarından oluştu. Bitmemiş konutların satış oranında 3 puanlık düşüş, bitmiş konutların satış oranında 3 puanlık bir artış görüldü. 

Mart ayından bu yana bitmiş konutlara talepte artış, maketten satış halindeki konutlarda düşüş eğilimi var. Nisan’da bitmemiş konutların satış oranında 8 puanlık, Mart’ta da 4 puanlık bir düşüş yaşanmıştı.


Geri Dön