05 / 05 / 2024

BM’den, deprem açıklaması! Yüzyılın en kötüsü!

BM’den, deprem açıklaması! Yüzyılın en kötüsü!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin, son yüzyılda bölge genelinde yaşanan en kötü olay olduğu Birleşmiş Milletler (BM) tarafından duyuruldu. BM, ‘asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerin bu bölgede son yüzyılda yaşanan en kötü olay olduğunu söyledi.



100’DEN FAZLA ÜLKE YARDIM YOLLADI

Dünya genelinde 100'den fazla ülkenin deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım gönderdiğini, birçok ülkenin de enkazlar altında kalanları kurtarmak için arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını hatırlatan Griffiths, bundan daha fazlasına ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

BM’den, deprem açıklaması! Yüzyılın en kötüsü!

Depremden kurtulan ailelerin, çocukların barınma, gıda, eğitim gibi temel ihtiyaçlarının karışlanması gibi önemli bir sürecin başladığını dile getiren Griffiths, “Bu insanların unutulmaması için buradayım” diye konuştu.

Griffiths, felaket sonrası Türk arama kurtarma ekipleri ve Türk halkının deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalardan övgüyle bahsederek, Türk halkının, ebevenylerin, arama kurtarma ekiplerinin tüm gün durmaksızın enkaz altında kalan aile üyelerini, çocukları, bir insanı daha kurtarmak için göstermiş olduğu cesareti asla unutamayacağını dile getirdi.

OLAĞANÜSTÜ OPERASYON

Depremin yaşandığı bölgedeki arama kurtarma ve yardım çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Griffiths, "İnsanlara yardım etmek için olağanüstü bir operasyon görüyoruz. Kahramanmaraş’ın her yerinde ve il genelinde görüyoruz. Bana göre Türk hükümetine bu operasyon için teşekkür edilecek ve takdir edilecek çok şey var” diye konuştu.

Griffiths, ayrıca, depremden etkilenen bölgelere daha fazla uluslararası yardımın ulaştırılması için de gerekli çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini de söyledi.


Geri Dön