29 / 04 / 2024

Bodrum'a 7 milyar dolarlık konut yatırımı geliyor!

Bodrum'a 7 milyar dolarlık konut yatırımı geliyor!

Sabah Gazetesi yazarı olan Funda Karayel bugünkü yazısında Bodrum'da hayata geçecek 7 milyar dolarlık 30 lüks projeyi anlattı. İşte o yazı...



Koskoca bir yazı acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Sonbahar gelir, çiçekler solar, soğuklar başlar ve 'Bir yaz daha geçti gitti, hiçbir şey anlamadık' diye isyan edilir. Sana söz yine yazlar gelecek sevgili okur ama Eylül, tüm gerçekliğiyle hayatımızda. Peki şimdi ne yapacağız?


Okul ve işe dönüş, şehir stresi, rutin hayat... Gel de bunalıma girme! Sendromsuz bir Eylül geçirmek istiyorsanız, bunu kabul etmemeniz gerekiyor. Üstelik Bodrum'da sezon Kasım ayına kadar devam ediyor. Esnaf da 'Bekliyoruz, buyursunlar' diyor, haberiniz olsun.


Ben de bayram tatilindeki hareketliliği fırsat bilip Bodrum'da küçük bir gezintiye çıktım. Bu yıl zorlu bir sezon atlatan turizmciler, bayramdaki yoğunluk sayesinde rahat bir nefes alıyordu. Kime sorsam, bu yaz Bodrum'da en çok Yalıkavak'ta vakit geçirdiğini söyledi. Yalıkavak; gecesiyle gündüzüyle, tartışmasız biçimde sezonun en hit lokasyonuydu.


Palmarina, Türkbükü'nü resmen açık ara solladı!

Gündüzleri X Beach ve La Plaj'da iğne atsan yere düşmüyordu. Hatta kapıdan en çok insan çeviren iki mekan olduklarını söyleyebiliriz. Türkbükü Sess; gençlerin en çok tercih ettiği gece kulübüydü ve tüm yaz boyunca tıklım tıklımdı. Bodrum'daki işletmelerin birçoğu, bayram sonrası kepenkleri kapatıp şehre dönecek.


30 PROJEYE YER VAR MI?

Sezonu kapatmaya hazırlanan Bodrum'u, önümüzdeki yaz neler bekliyor diye araştırdım ve tam 30 yeni projenin hayata geçirileceğini öğrendim.

Beldeye tam 7 milyar dolarlık yatırım yapılacakmış! 30 lüks proje için çoktan harekete geçilmiş bile. Hani Bodrum'da imara açık arazi bulmak zorlaşıyordu?

Hani kıyılarda yer kalmamıştı?

Ben kafamda soru işaretleriyle, yeni Bodrum projelerini sizinle paylaşmak istiyorum...


EPIQUE ISLAND: Epique adası;

Yalıkavak Palmarina ve Cennet Koyu'ndaki Mandarin Oriental'den sonra en büyük ve en çok konuşulan proje olacak. Aksoy Holding; marina, otel ve villalardan oluşan dev bir kompleks inşa ediyor. Yatırım maliyeti 250 milyon dolar olan proje, lüksü Tilkicik Koyu'na getirecek. Adada; doğal yaşam konseptine uygun iç ve dış yaşam alanları tasarlanıyor. Epique Island'ın mimarisini, dünyaca ünlü Güney Afrikalı SAOTA üstlenirken, iç mimari ise yine Güney Afrikalı ARRCC'ye ait.


TURİZM ŞEHRİ: 

Bodrum'da 10 milyon metrekare arazisi bulunan Ağaoğlu, bir turizm şehri kurmak için çalışmalara hız verdi. Projede; villa, konut, otel, alışveriş merkezi, kongre salonları ve golf sahaları olacak.


YENİ MARİNA: 

Altunbüken Holding, 150 dönümlük Bodrum Mazı arazisinde; 120 yatlık marina, 110 villa ve 200 yataklı otelden oluşan Relux Marina&Spa adlı proje için çalışmalarına devam ediyor.


VE DİĞERLERİ: 

Gülman Grup, üç yeni projesi için arsa değeri hariç toplam 65 milyon dolar yatırım yapacak. Seba İnşaat ise, Küçükbük'te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerinde bir projeye imza atacak. Gündoğan'da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerinde bir proje hayata geçirilecek.




Funda KARAYEL/Sabah


Geri Dön