27 / 04 / 2024

Bodrum'da 150 milyon TL'lik müze hastane açıldı!

Bodrum'da 150 milyon TL'lik müze hastane açıldı!

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çatısı altında faaliyette bulunan Amerikan Hastanesi, 100 yıla yakın deneyimini İstanbul dışına taşıyıp Bodrum Amerikan Hastanesi’ni 150 milyon TL'lik yatırımla hizmete açtı.



1997 yılından beri Bodrum’da hizmette bulunan Özel Bodrum Hastanesi’ni devralan Amerikan Hastanesi, satın alma ve yenileme çalışmaları kapsamında yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirerek Bodrum Amerikan Hastanesi olarak bölgede hizmet vermeye başladı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; hastanenin yenileme çalışmaları sırasında ‘Geç Roma Dönemi’ne ait ortaya çıkan tarihi eserleri korumak için sergileyen Bodrum Amerikan Hastanesi, bir ilke imza atıp ‘Müze Hastane’ ünvanını aldı. Bodrum Amerikan Hastanesi açılış töreninde konuşan Koç Holding Şeref Başkanı ve Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, “Bodrum Amerikan Hastanesi, İstanbul Amerikan Hastanesi’nin sadece fiziksel ve teknik altyapısına benzemekle kalmayacak, hasta bakım standartlarını da Bodrum’a taşıyacak” diye konuştu. 

ŞEHİR ÇOK HIZLI GELİŞİYOR

Bodrum’un Türkiye’nin en güzide yerlerinden biri olduğunu söyleyen Rahmi Koç, İstanbulluların yaz ve kış aylarında da yaşamayı tercih ettiği bir yer haline geldiğini kaydetti. Rahmi Koç şu açıklamalarda bulundu: “Geçmişte Bodrum’da yaşayanların yaş ortalaması 50 civarındayken bugün genç nesil de Bodrum’a yerleşmeyi tercih ediyor. Okullar açılıyor, ticaret merkezlerinin İstanbul’u aratmayacak şekilde sayıları artıyor, hastaneler gelişiyor. Yaklaşık 1.5 yıl sonra sıfırdan hastane yapmak yerine, Bodrum’un kalbinde, Bodrum halkının da benimsediği bir hastaneyi satın almayı tercih ettik. 20 yıllık geçmişi olan Özel Bodrum Hastanesi’ni tüm alt yapısını yenileyerek yeniden inşa ettik. İnşa sırasında Geç Roma Dönemi’ne ait çok güzel mozaikler çıkınca, planlar değişti. Müze konseptli hastane ortaya çıktı.”

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Erhan Bulutcu ise 100 yıla yakın deneyimi Bodrum’a taşıdıklarını söyleyerek, “1997’den bu yana Bodrumluların sağlık ihtiyaçlarını karşılayan hastaneyi yenileme çalışmaları dahil olmak üzere yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırım ile devraldık. Hedefimiz, Ege Bölgesi’nin sağlıkta mükemmellik ve merkezi konumuna gelmek” açıklamasında bulundu.

Bodrum Amerikan Hastanesi açıldı!


Geri Dön