28 / 04 / 2024

Boğaçayı Projesi, Al-Kharafi Group'un yatırım listesine girdi!

Boğaçayı Projesi, Al-Kharafi Group'un yatırım listesine girdi!

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Çılgın projesi' olarak bilinen Boğaçayı Projesi, Dünyanın En Zengin 100 Arap Şirketi listesinde yer alan Al-Kharafi Group'un yatırım listesine girdi



'Dünyanın En Zengin 100 Arap İşadamı' listesinde yer alan Kuveyt'in en büyük şirketlerinin sahibi Al- Kharafi Grup, yatırım için Antalya'ya geldi. Kuveytli yatırımcı aileye, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 2 milyar dolar yatırım bedeli bulunan Boğaçayı, Konyaaltı Sahili, Tünektepe ve Kruvaziyer Limanı projeleri tanıtıldı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Antalya'ya gelen Al-Kharafi Group'un sahibi ailenin üyesi Eyad J M Al Kharafi ile üst düzey şirket yöneticilerinin yer aldığı toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile yatırımla ilgili kuruluş yetkilileri katıldı. Toplantıda, işbirliği ve ortak yatırım imkanları ele alındı. Programda 2015 yılında Türkiye'den ülkesi Kuveyt'e dönerken uçakta vefat eden ailenin en büyüğü Jassem Al Kharafi de anıldı. 


YATIRIM YAPAN KAZANIR 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'daki yatırım imkanlarının dünyadaki bir çok ülkeden çok daha avantajlı olduğunu vurguladı. Kharafi Group üyesi Eyad J M Al Kharafi, babası Jassem Al Kharafi'nin Türkiye'den ülkesine dönerken uçakta vefat ettiğini hatırlatarak "Bizler de merhum babamızın vizyonunda olduğu gibi bu ülkede yatırım yapmayı düşünüyoruz" dedi. Bir yatırımla Antalya'nın bir parçası olacaklarının altını çizen Kharafi, "Bu konunun üzerinde çalışacağız ve iletişime devam edeceğiz. Özellikle Boğaçayı Projesi ile ilgilendim. Takipçisi olacağım. Antalya iyi bir yatırımı hak ediyor. İnceledikten sonra, kazanacağımız miktara göre yatırım miktarını arttıracağız. Boğaçayı hiç şüphesiz çılgın bir proje. Ama biz bu tip projelere genelde birkaç ortakla giriyoruz. Bu kapsamda bir değerlendirme düşünüyoruz. Burada ana bir yapının olup, etrafında diğer yatırımcıların toplanması daha doğru olur. Bu da Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi görünüyor. Onun etrafında toplanıp bu projeyi tamamlamak isteriz" ifadelerini kullandı. 


PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKACAK


Antalya'nın son dönemde hem ulusal hem de uluslararası yatırımcıların gözdesi haline gelmeye başladığının altını çizen Başkan Türel, "Antalya'ya yatırımla Al Kharafi Grubun yakından ilgilenmesi kentin son yollardaki geliştiğinin göstergesidir. Antalya'ya yatırım yapan kazanır. Antalya dünyanın en önemli şehirlerinden biridir. Antalya'nın Birleşmiş Milletler güvenli şehir ağı içinde yer alması önemlidir" dedi. Başkan Türel, yabancılara Antalya'nın sadece ziyaret etmelerini değil yatırım yapmalarını da tavsiye etti. Türel, Boğaçayı, Konyaaltı Sahili, Tünektepe ve Kruvaziyer projelerinin maliyetinin yaklaşık 2 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, projeleri bir ay sonra dünyadaki uluslararası yatırımcılara da götüreceklerini belirtti.


Sabah Akdeniz



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İnşaattan finansa, telekomünikasyondan turizme birçok sektörde faaliyet gösteren Kuveyt ve Arap dünyasının en büyük şirketlerinden Al Kharafi Grup'un Turizm Sektör Başkanı Eyad Al Kharafi ve şirket üst düzey yöneticileri, yatırım imkanlarını değerlendirmek için Antalya’ya geldi.


Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) organizasyonunda gerçekleştirilen Jassem Al Kharafi'yi Anma ve Yatırım Olanakları Zirvesi'nin ardından gazetecilere açıklama yapan Eyad Al Kharafi, "Bir yatırımla Antalya'nın bir parçası olmaktan mutlu olacağız" dedi ve ekledi: "Bu kapsamda en çok da Boğaçayı projesiyle ilgileniyoruz." 


YATIRIMI HAK EDİYOR 


Bir gazetecinin, Boğaçayı Projesi'nin İstanbul'daki projenin ardından Türkiye'nin ikinci "çılgın projesi" olarak anıldığını söylemesi üzerine Al Kharafi, "Şüphesiz çılgın bir proje. İlk duyduğumda ben de şaşırdım" diye konuştu. 




Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İnşaattan finansa, telekomünikasyondan turizme birçok sektörde faaliyet gösteren Kuveyt ve Arap dünyasının en büyük şirketlerinden Al Kharafi Grup'un Turizm Sektör Başkanı Eyad Al Kharafi ve şirket üst seviye idarecileri, Antalya'daki yatırım imkanlarını değerlendirmek için kente geldi.


Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı organizasyonunda gerçekleştirilen Jassem Al Kharafi'yi Anma ve Yatırım Olanakları Zirvesi'ne, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yanı sıra turizm sektöründen temsilciler katıldı.


BABASININ VASİYETİNİ YERİNE GETİRİYOR


Toplantıda Büyükşehir Belediyesi, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı sahili, Boğaçayı ve Tünektepe projeleriyle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Antalya'nın iyi bir yatırımı hak ettiğini ifade eden Al Kharafi, kente yapacakları yatırım miktarının belli olmadığını, yatırım miktarını projeleri inceledikten sonra belirleyeceklerini vurguladı. Al Kharafi Boğaçayı Projesi için, “Şüphesiz çılgın bir proje. İlk duyduğumda ben de şaşırdım ama bu tür projelere yalnız girmeyip birkaç ortakla değerlendirmeyi düşünüyoruz” dedi. Babası Jassem Al Kharafi'nin geçen yıl Türkiye'den Kuveyt'e dönerken uçakta vefat ettiğini hatırlatan Kharafi, “Rahmetli babamın son ziyaret ettiği ülke Türkiye idi. Türkiye'ye yatırım yapmayı da düşünüyordu” diye konuştu.


Yeni Şafak


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ANTALYA'DA yapılması planlanan ve toplam yatırım değeri 2 milyar dolar olan Tünektepe, Boğacayı Marina, Konyaaltı Sahil ve Kruvaziyer Limanı projelerine Kuveytli yatırımcı talip oldu. İnşaattan finansa, telekomünikasyondan turizme birçok sektörde faaliyet gösteren Kuveyt ve Arap dünyasının en büyük şirketlerinden Al Kharafi Grup'un Turizm Sektör Başkanı Eyad Al Kharafi, Boğacayı Marina projesi ile ilgilendiklerini açıkladı. Antalya Büyüksehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katıldığı toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Eyad Al Kharafi, Antalya'ya ilk kez geldiklerini, projelerin ayrıntılarını inceledikten sonra yatırım miktarını belirleyeceklerini bildirdi. "Ama her halükarda bir yatırımla Antalya'nın bir parçası olmaktan mutlu olacağız" diyen Al Kharafi, en fazla Bogacayı Projesi'yle ilgilendiklerini açıkladı. 

BABASI TÜRKİYE DÖNÜŞÜ VEFAT ETTİ 

Bir gazetecinin. Boğacayı Projesi'nin İstanbul'daki projenin ardından Türkiye'nin ikinci 'çılgın projesi' olarak anıldığını söylemesi üzerine Al Kharafi "Şüphesiz çılgın bir proje. İlk duyduğumda ben de şaşırdım ama bu tür projelere yalnız girmeyip birkaç ortakla değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi. Babası Jassem Al Kharafl'nin gecen yıl Türkiye'den Kuveyt'e dönerken uçakta vefat ettiğini hatırlatan Kharafi "Rahmetli babamın son ziyaret ettiği ülke Türkiye idi. 0 son ziyaretinde oldukça mutluydu. Aynı zamanda Türkiye'ye yatırım yapmayı da düşünüyordu. Bizler de merhum babamızın vizyonunda olduğu gibi bu ülkede yatırım yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Antalya'nın, dünyanın ve Türkiye'nin önemli yatırım merkezlerinden olduğunu anlatan Türel, "Eskiden 'Visit Antalya' diye bir sloganımız vardı, simdi 'Hem visit hem investment Antalya' diyoruz. Yani hem ziyaret edin hem de yatırım yapın" dedi. "Antalya'ya yatırım yapan kazanır" diyen Türel, Antalya'nın en güvenil şehirlerden biri olduğuna işaret etti. Türkiye'nin etrafındaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen ekonomisi itibarıyla dünyanın gıpta ettiği ülkelerinden biri olduğunu belirten Türel, uluslararası zirvelerde de ekonomik başarının kendilerine sık sık sorulduğunu ifade etti. 


Star

Geri Dön