21 / 05 / 2024

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.



Kuzguncuk'ta Boğaz manzaralı tarihi yapının dörtte bir hissesi açık artırma yoluyla satılacak. ilan.gov.tr sitesinde yer alan duyuruya  göre, İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Kuzguncuk semtinde bulunan 344,94 metrekare yüzölçümüne sahip kargir apartmanın 1/4 hissesi açık artırma yoluyla satılacak.Söz konusu hisse için ilk açık artırma Temmuz ayında yapılacak.

68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkacak

Eski eser niteliğine sahip taşınmaz bodrum+zemin+2 normal+çatı katına sahip. Toplamda yaklaşık 850 metrekare alana sahip yapının katları ayrı ayrı kullanıma sahip olarak düzenlenmiş. Boğaziçi'ne doğrudan cephesi olan taşınmazın bodrum katından denize cephesindeki avluya çıkılabiliyor. Muhammen bedelin 68 milyon Türk Lirası olarak belirlendiği satış için birinci açık artırma 3 Temmuz 2023 tarihinde saat 13:30, gerekli olması halinde ikinci açık artırma ise 3 Ağustos 2023 tarihinde saat 13:30'da gerçekleştirilecek.

60 m2 çatı katı

Zemini seramik olan ve ofis olarak kullanımlı olduğu belirtilen taşınmazda 60 m2 alanları ayrı kullanımlı çatı katı bulunuyor.Taşınmasın kayıtlarında ruhsat dışı alanların bulunduğu ve bu alanlarla ilgili de yıkım kararı olduğu belirtilirken tapu kayıtlarında 1984 yılında konulmuş bir eski eser şerhi bulunuyor. 2019 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar Müdürlüğünün, tespit edilen aykırılıkların yıkılarak 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunun 13 (B) Maddesine istinaden yıktırılarak projesine uygun hale getirilmesi kararı alındığı ifade ediliyor.

Hisseli tapuda satış nasıl oluyor?

Hisseli tapuda el birliği mülkiyet varsa bütün ortakların satışa katılması  gerekiyor. Ancak paylı mülkiyet söz konusuyla taraflardan biri kendi payını satışa çıkarabiliyor. Satışın ardından mülkiyette payı olan diğer ortaklara haber verilmesi şartı var. Diğer ortakların satışa itiraz hakkı bulunuyor. İki yıl içinde satışa itiraz ederek kendileri hak sahibi olabiliyor. Ancak iki yıllık zaman aşılırsa satışa itiraz hakları kalmıyor.


Geri Dön