20 / 05 / 2024

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden tasarım yarışması

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden tasarım yarışması

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerini bir araya getiren organizasyonu birinci olarak bitiren üniversite takımına 5 bin TL para ödülü verilecek



2010 yılında dördüncüsü düzenlenecek organizasyon Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde 16 Nisan'da başlayacak ve 18 Nisan'a kadar devam edecek. Geçtiğimiz yıl Kayı İnşaat'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun sponsorları arasında Soyak, Tav, Tekfen, Yapı Merkezi, Yapı-Endüstri Merkezi, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Kayı-Kasa, Mika, Reinforced Earth, ARUP, Geoduvar, ANB Makina gibi firmalar yer aldı.

Başvurular kasım ayına kadar

Üç gün süren organizasyonda ilk gün yarışmacı takımlar, tasarladıkları köprüleri kuracak. Bu kurulum sonrası sunumlar yapılıp köprüler, mimarlık ve inşaat mühendisliği alanlarında uzman öğretim üyeleri ve firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri kurulu tarafından estetik açıdan değerlendirilecek.

İkinci gün ise yarışmacılar kurulumda zamana karşı yarışıp, maliyet ve verimlilik kategorisinde ölçütlendirilecek, köprülerine ağırlık testleri uygulanacak.

Yarışmayı birinci sırada tamamlayan üniversite takımına 5 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye de 1.500 TL ödül verilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 6 Kasım 2009 olarak belirlendi.

Cumhuriyet


Geri Dön