15 / 05 / 2024

Bolu Belediyesi yayla alanlarına el koyuyor!

Bolu Belediyesi yayla alanlarına el koyuyor!

Bolu Belediye Meclisi Nisan ayı 2. Toplantısı önceki gün Alaaddin Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Komisyonlardan gelen konuların görüşüldüğü toplantının sonunda Başkan Yılmaz çok önemli bir açıklama yaptı.



Bolu Belediyesi Nisan ayı 2. Meclis toplantısı önceki gün komisyonlardan gelen konuların görüşülmesiyle başladı. Pek çok gündem maddesinin komisyonlardan gelerek karara bağlandığı toplantı da imar komisyonundan gelen çok önemli bir madde de oy çokluğuyla kabul edildi.


Yıllardır Bolu’da kriz halinde olan yayla meselesine Bolu Belediyesi son noktayı koydu. Birkaç kez Bolu’da görev yapan valilerin de müdahil olduğu yayla krizinde bir türlü çözüme varılamamış ve bugünlere kadar kriz devam etmişti.


Bolu Belediye Meclisi İmar Komisyonu’ndan gelen, “Bolu ili, Merkez ilçesi, Çakmaklar, Salıbeyler, Dodurga, Sarıcalar yaylaları; Pirahmetler, Alpagut, Karabeyler, Demirciler yaylaları; At yaylası mevkiinde bulunan Kürkçüler, Ağaççılar, Kılıçarslan, Sandallar, Paşaköy, Çivril yaylaları ve yakın çevresinin bulunduğu alanların belediye mücavir alan sınırları içerisine alınması” teklifi oylamaya sunuldu. Oylama meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.


Oylama sonrasında konu ile ilgili bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yımaz şunları söyledi; “Yaylaların mücavir alan olarak alınması büyük sıkıntıların giderilmesini sağlayacak. Yaylalarla ilgili daha önce defalarca yargısal süreç işledi ama muhatabın kim olduğu netlik kazanmadığı için mahkemeler bir türlü karar veremedi. Mücavir alan olmadığı için biz yetkili değildik, özel idare de kendisini tam yetkili hissedemiyordu. Şimdi böyle bir sıkıntı ortadan kalkmış oluyor. Bu sayede yaylalarda talanın da önüne geçmiş olacağız.”



Bolu Olay


Geri Dön