27 / 04 / 2024

Bolu Dağı'nda 14 günde 3 bin 675 ton tuz-mıcır karışımı kullanıldı!

Bolu Dağı'nda 14 günde 3 bin 675 ton tuz-mıcır karışımı kullanıldı!

Karayolları ekipleri, metropol kent İstanbul ve başkent Ankara arasındaki ulaşımın kilit noktası Bolu Dağı'nda trafik kazalarını önlemek amacıyla 2-16 Aralık'ta 3 bin 675 ton tuz-mıcır karışımı kullandı...




Karayolları ekipleri, metropol kent İstanbul ve başkent  Ankara  arasındaki ulaşımın kilit noktası Bolu Dağı'nda trafik kazalarını önlemek amacıyla iki haftada 3 bin 675 ton tuz-mıcır karışımı kullandı.


D-100 ve TEM otoyolunun Bolu Dağı geçişinin yanı sıra D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun bulunduğu Düzce ve Bolu'da karayolları ekipleri, 14 gün boyunca "gece ve gündüz" demeden kara kış mesaisini sürdürdü.


Ekipler, buzlanmayı engellemek için gece gündüz tuz ve ince mıcır karışımı kullandı.


Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü Düzce Bakımevi Personel Şefi Musa Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerinde 2-16 Aralık'ta bin 175 ton tuz ve ince mıcır karışımı kullanıldığını söyledi.


Tuzlama çalışmalarının ardından yollarda sıkıntı yaşanmadığını ve ulaşımın aksamadığını anlatan Oğuz, "Yol geçişleri, kavşaklarda düzenlemelerimizi yaptık. Olası yağışlara karşı önlemlerimizi aldık. Hazır vaziyette beklemekteyiz" diye konuştu.


- Bolu kesimi


Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü Bolu Bakımevi Personel Şefi Adnan Kapucu ise Bolu Dağı, Abant Kavşağı, Çaydurt mevkisi arasındaki yolların gidiş ve geliş istikametinde 2-16 Aralık'ta 2 bin 500 ton karışım kullanıldığını belirtti.


"Kar yağışı başladığında tehlike arz edecek bölgelerimize müdahaleyi hemen yapıyoruz" diyen Kapucu, sözlerini şöyle tamamladı


"Örneğin kar yağmaya başladığında Bolu Dağı'nın Bakacak mevkisinde araçlarımız hazır durumda oluyor. 11 araçla yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz. Kar yağışı başladığında ekiplerimiz çalışmalarına başlıyor. Ulaşımın engellenmemesi için bütün personelimiz üst düzey çaba harcıyor. Vatandaşlarımızın dikkatli seyir etmesini ve herhangi olumsuz durumda yetkililere haber vermelerini rica ediyoruz." 


AA


Geri Dön