28 / 04 / 2024

Bolu Göynük'te altyapı yatırımları hız kazanıyor!

Bolu Göynük'te altyapı yatırımları hız kazanıyor!

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan: Turizm Cenneti Göynük'te altyapı yatırımlarına öncelik verdik. Son dört yılda toplam 42 milyon 755 bin TL'lik yatırım yapılan Göynük'ü, gerçekleştireceğimiz projelerle turizm cenneti yapacağız..



Göynük Belediye Başkanı KEMAL KAZAN : Turizm Cenneti Göynük'te altyapı yatırımlarına öncelik verdik. Son dört yılda toplam 42 milyon 755 bin TL'lik yatırım yapılan Göynük'ü, gerçekleştireceğimiz projelerle turizm cenneti yapacağız. Göynük'ü, sahip olduğu Osmanlı kültürünü koruyarak geleceğe taşıyacağız Turizm Cenneti Göynükte işe 'zor olanla' başladık ve altyapı yatırımlarına öncelik verdik."Son dört yılda toplam 42 milyon 755 bin TL'lik yatırım yapılan Göynük'ü, gerçekleştireceğimiz projelerle turizm cenneti yapacağız. 'Bir Osmanlı kasabası' kimliğini taşıyan Göynük'ü, sahip olduğu Osmanlı kültürünü koruyarak geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Tarihi, doğal, kültürel zenginliklerimizle turizmde 'cazibe merkezi' olacak potansiyele sahibiz. 'Marka Şehir Göynük' için yola çıktık. 


Göynük'ü daha yaşanabilir bir kent haline getirecek projelerimiz hızla devam ederken, turizm atağı da gerçekleştiriyoruz. Göynük, manevi havanın bütün benliği sardığı bir huzur ve dinlenme merkezi. Tarihimize ve maneviyatımıza yön veren isimlerin yaşadığı, farklı değerlere ev sahipliği yapmış bir kent. Tarihi evlerin ve konakların, doğal güzelliklerin bozulmadan kaldığı, özgün el sanatlanmızın hâlâ canlı tutulduğu tam bir kültür turizmi kenti. Bütün bu özellikleri yansıtmak, Göynük'ü bir cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 'Cazibe merkezi Göynük' sloganı ile Göynük'ü Türkiye gündemine taşıdık. Var olan turizm potansiyelimizi artırmak ve uluslararası platformda da turistlerin uğrak noktası olmak için tanıtım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. 

Tanıtım çalışmalarımızın sonucu Göynük'ün ünü tüm Türkiye ve uluslararası kamuoyuna yayıldı. Daha önceki yıllarda Bolulu hemşehrilerimizin ve çevre illerden gelen misafirlerimizin ziyaret ettiği ilçemiz, artık ulusal ve uluslararası turizm firmalannın tur güzergahında yer alıyor. Yurtdışından da yatırımcıların ve turistlerin ilgisini çekmeyi başardık. Bütün bunlar gerçekleşirken ilçemize gelen ziyaretçilerimizin rahatı için konaklama imkanlarımızı artırdık. Bizde Göynüklüler olarak turizjn potansiyelimizin farkına vardık. Yöresel yemeklerimizin de tadılabileceği iki yeni restoranımız daha oldu. 

Belediye olarak sahip olduğumuz eşsiz değerlerimizin tanrtılması için çalışmalarımız devam edecek. Gelen ziyaretçilerimiz bozulmadan geleceğe taşıdığımız değerlerimizle, düzenli, tertemiz Göynük sokaklarında gezerken, usta gazetecilerin 'Eski zaman rüyası', 'BirOsmanlı kasabası', 'Diyar-ı Akşemseddin', 'Zamanın durduğu şehir1 tanımlamalarını hissetmeye devam edecekler. Halkımızın hak ettiği daha sağlıklı, huzurlu, kaliteli yaşam koşullarını oluşturmak için de projeler üretmeye ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yolumuz uzun. Hizmetlerimiz sürecek. 


Yol sorununu bitiriyoruz 


Göynük'te yol sorununu bitiriyoruz. Bolu-Göynük Devlet Karâyolu'nun ikinci 16 kilometresinde çalışmalar hızla devam ediyor. Proje, bu yıl tamamlanacak. Karayolu ulaşımında sıkıntılara neden olan Taraklı-Göynük-Nallıhan karayollarında yol asfaltlama çalışmalanna başlandı. Çalışmalar kapsamında Taraklı-Göynük-Nallıhan karayolunda mevcut asfalt sökülerek zemin yeni asfalt atımına uygun Göynük, tarihi evlerin ve konakların, doğal güzelliklerin bozulmadan kaldığı, özgün el sanatlarımızın hâlâ canlı tutulduğu tam bir kültür turizmi kenti. 

Bütün bu özellikleri yansıtmak, Göynük'ü bir cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalanmız aralıksız devam ediyor. 

Yapılacak asfaltlama ve yenileme çalışmalarının ardından Göynük'te ulaşımın daha güvenli ve sağlıklı bir hale gelmesini sağlayacağız. Taraklı-GöynükNallıhan karayolunda başlanılan yol asfaltlama çalışmaları da yıl sonuna kadar tamamlanacak. 


Altyapı sorunumuzu her yönüyle çözüyoruz. 29 kilometrelik kanalizasyon inşaatı yapımına 2012 yılında başladık. 2013 yılı spnunda tamamlayacağız. Böylece Göynük, altyapısı sağlam ilçelerden biri haline gelecek. İnşaatı devam eden devlet hastanesi de bu yıl içinde tamamlanarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. 


Göynük'te su ihtiyacı, su kaynağının yetersizliği nedeni ile karşılanamıyordu. Bu nedenle pompalı sistemle aylık yaklaşık 5 bin TL maliyetle sondaj suyu takviyesi yapılıyordu. 

Bu soruna da el attık ve iyileştirme çalışmaları ile içme suyu kaynağının debisini 5 LT/sn'den 25 LT/sn'ye çıkardık. 

Ayrıca, 500 tonluk su deposu inşa ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve iller Bankası iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz Kanalizasyon Atık Su Arıtma Tesisi proje çalışmaları tamamlandı. Çarşı içi ve Akşemseddin Hz. Türbesi etrafındaki elektrik kablolarını yer altına aldık. Daha sonra Gazi Süleyman Paşa Bulyan olmak üzere tüm bölgelerde elektrik hatlan yer altına alınacak. Telefon hatlarını da Orhan Çalış Caddesi- Cuma Mahallesi-  Ankara  Caddesi ve Çarşı içinde yer altına aldık ve Fiber optik kablo ile hizmete sunduk. Yol kaplamaları ve kaldırımları Göynük'ün tarihi dokusuna uygun hale getirdik. 


Tarihi evler restore ediliyor


 240 daire, bir cami ve bir iş merkezinden oluşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları da en kısa zamanda hak sahiplerine teslim edilecek. En son inşaat teknolojisiyle yapılan konutlarla ilgili gerekli tüm kontroller yapıldı. Bu kontrollerin sonucu ise inşaatlarda sağlamlıkla ilgili hiçbir bir sorunun bulunmadığını gösterdi.  TOKİ  Konutları dış görünüm olarak Göynük mimarisine uygun yapıldı. Çünkü Göynük'te Tarihi dokunun bozulmasını istemiyoruz. Göynük'ün tarihi değerlerine sahip çıkmak için de yoğun bir çaba harcıyoruz. Son üç yılda 32 adet tarihi evi restore ettik. Restorasyonunu yapacağımız 105 evimiz daha var. 

Göynük'ü değiştirecek projeleri; Yeni Evsel Katı Atık Toplama ve Aktarma İstasyonu, Göynük Merkez Çevre Yolu Projesi, Şehir içme suyu.isale hattının yenilenmesi, yeni ilçe devlet hastanesi inşaatı, TOKİ toplu konutları, yeni itfaiye hizmet binası, akıllı kent yönetim sistemi, tarihi çarşı ve arasta restorasyonu, Kültür Merkezi, Akşemseddin Hz. Çevre Düzenleme Projesi, Tarihi Zafer Kulesi çevre düzenlenmesi, Gazi Süleyman Paşa Bulvarı çevre düzenlemesi, Taraklı-Göynük-Nallıhan Ka.rayolu'nun asfaltlanması, şehir girişlerinin düzenlenmesi, sokak sağlıklaştırma ve restorasyonu, LPG ve akaryakıt istasyonu, futbol sahası düzenlemesi, sel ve su baskınlânnı önleyici taşkın koruma bendleri, fırın evleri, Göynük-Bolu Devlet Karayolu yapımı şeklinde sıralayabiliriz. 


Belediye olarak kalite belgesi aldık 


Göynük Belediyesi bu yıl etkin kalite yönetim sistemini tanımlayan uluslararası bir standart olan 'ISO 9001:2008 Kalite Belgesi'ni aldı. Göynük Belediyesi olarak, 90'dan fazla ülkenin üye olduğu Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından geliştirilen 'ISO 9001:2008 Kalite Belgesi'ni almanın gururunu yaşıyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen kalite yapılandırma çalışmalarını başarıyla tamamlayan belediyemiz böylece dünya standartlannda hizmet verdiğini belgelemiş oldu. 



Dünya Özel Ek



Geri Dön