29 / 04 / 2024

Bora Gülan, UTC BIS Başkan Yardımcılığı’na getirildi!

Bora Gülan, UTC BIS Başkan Yardımcılığı’na getirildi!

Otis’in Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörlüğü görevini yürüten Bora Gülan, UTC BIS ( United Technologies Building & Industrial Systems ) Başkan Yardımcılığı’ na getirildi.



Yapı ve havacılık alanında Otis, Carrier, Sikorsky, Pratt & Whitney gibi lider markalara sahip United Technologies, 160 yıldır çatısı altında faaliyet gösteren dünyanın en büyük asansör, yürüyen merpen ve yürüyen yol üreticisi Otis’in Türkiye ve Orta Doğu Direktörü Bora Gülan; bu görevine ek olarak UTC BIS (Building & Industrial Systems - Bina ve Endüstriyel Sistemler) Entegre Çözümler ve Stratejik Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’nı da üstlendi. Bora Gülan, bölgedeki kilit öneme sahip müşterilere, UTC BIS markalarının inşaat ve endüstri alanında geliştirdiği ürün ve çözümlerin tümünü kapsayan tekliflerin sunulması konusunda liderlik edecek. 


Faaliyet gösterdiği her alanda ilklere imza atan United Technologies’in, bina-inşaat sektörü ile ilgili iş birimlerinin dünya çapındaki yeni yapılanması Ekim 2013’te UTC BIS olarak açıklandı. Bu stratejik yapılanma ile dünya çapındaki yönetimleri birleşen Otis, Carrier, UTC yangın ve güvenlik firmaları, daha yakın işbirliği sağlanması amacıyla coğrafi bazda entegre edildi. Yeni yapılanma ile birlikte, asansör, yürüyen merpen, yürüyen yol, iklimlendirme, güvenlik, yangın tespit ve önleme çözümleri sunan markalarıyla UTC, en yakın rakibinin iki katı büyüklüğüne ulaştı. 



Bora Gülan: İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından, ABD’de Güney Kaliforniya Üniversitesi Marshall School of Business’da İş İdaresi dalında Yüksek Lisans programını tamamladı. Otis Avusturya’daki stajının hemen sonrasında 1993 yılında Otis Türkiye’de Saha Operasyonları Departmanı’nda göreve başladı. Nisan 2000’de Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilinceye kadar farklı departmanlarda görev aldı. Nisan 2002’de ise Otis Türkiye Genel Müdürü olarak tayin edilerek Global Otis ailesinin en genç ülke direktörlerinden biri oldu. 2009 yılından bu yana, aynı zamanda ortağı da olduğu şirketin hem Genel Müdürü hem de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Bora Gülan, Mart 2012 itibarıyla toplam 16 ülkeden sorumlu olduğu Otis Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörlüğü’nü, yeni üstlendiği UTC BIS Başkan Yardımcılığı ile birlikte yürütüyor. 



Geri Dön