28 / 07 / 2024

Borç batağındaki kulüplerin transfer harcamaları parmak ısırttı

Borç batağındaki kulüplerin transfer harcamaları parmak ısırttı

Süper Lig kulüpleri 2022 - 2023 sezonu için transfere 108 milyon 195 bin Euro harcadılar. Finansal darboğazdaki futbol kulüplerinin bu dönemdeki gelirleri ise  104 milyon 237 bin Euro olarak gerçekleşti. Bu dönemde net transfer bakiyesi ise -3 milyon 958 bin Euro oldu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Süper Lig kulüplerinin konsolide borçlarının 21 milyar TL’ye yükseldiğine, yapılandırılan kredilerin faizleri de eklediğinde  bu tutarın 25 milyar TL’ye ulaştığına dikkat çeken Tuğrul Akşar, "Süper Lig kulüp gelirlerinin yaklaşık 5.5- 6 milyar TL civarında olduğu dikkate alındığında, 25 milyar TL’lik bir borç stoku ve 8,5 milyar TL düzeyinde birikimli zarar ve bunun neden olduğu toplam 6 milyar TL dolayında öz kaynak açığı ile bu kulüplerin transfere harcayacak parayı nasıl bulabildikleri ise tam bir muamma" ifadesini kullandı.

 Akşar'ın aktardığına göre; transferde 19 kulüpten Galatasaray, Beşiktaş, Hatayspor, Sivasspor ve Gaziantepspor olmak üzere 5 kulüp açık verirken, 11 kulüp ise net transfer fazlası verdi. Gelir gider farkı sıfır olan ise Antalyaspor ve Ümraniye spor olurken Alanyaspor, Kasımpaşaspor, Kayserispor, Ümraniyespor ve İstanbulspor hiç transfer harcaması yapmadı.

4 büyük harcamanın yüzde 95'ini yaptı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön