03 / 05 / 2024

Borç batağındaki kulüplerin transfer harcamaları parmak ısırttı

Borç batağındaki kulüplerin transfer harcamaları parmak ısırttı

Süper Lig kulüpleri 2022 - 2023 sezonu için transfere 108 milyon 195 bin Euro harcadılar. Finansal darboğazdaki futbol kulüplerinin bu dönemdeki gelirleri ise  104 milyon 237 bin Euro olarak gerçekleşti. Bu dönemde net transfer bakiyesi ise -3 milyon 958 bin Euro oldu.



2022-23 sezonunda Süper Lig’deki 19 kulübün 18’i, yaz transfer döneminde toplam 243 futbolcuyla anlaştı. Transfer gerçekleştirmeyen tek kulüp yasaklı Kayserispor oldu.243 futbolcunun 137'si yabancı, 106'sını ise Türk futbolcular oluşturdu. Böylece Süper Lig'de yabancı oyuncu oranı yüzde 46.3'e yükseldi. 55 farklı ülkeden futbolcunun oynadığı Süper Lig''de yaz sezonunda Portekiz'den 8, Bosna Hersek, Fransa ve Senegal'den 7'şer, 6' oyuncuyla da Brezilya izledi. En fazla yabancı oyuncuyu 12'şer isimle Adanademirspor ve MKE Ankaragücü transfer ederken, en az yabancı oyuncuyu 3 kişi ile Antalyaspor aldı. Dünya Gazetesi'nden Tuğrul Akşar'ın köşe yazısında ele aldığı transfer harcamaları parmak ısırttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön