19 / 05 / 2024

Borcu olanlar dikkat! Taksit ve yapılandırmada sınır açıklandı

Borcu olanlar dikkat! Taksit ve yapılandırmada sınır açıklandı

Borçlara yeni düzenleme geldi. 14.1 milyon kişinin 521 milyar liralık borcuna yapılandırma imkânı sağlayan teklif Meclis'ten geçti. 31 Aralık 2022 öncesi borçlar 48 taksitte ödenebiliyor. Belli bir tutarın altındaki borçlar ise silinecek. İşte ayrıntılar...



TEK SEFERLİK EK VERGİ 
Kurumlar vergisi mükelleflerinden tek seferlik ek vergi alınacak, depremden etkilenen illerdeki mükellefler kapsam dışında olacak. İşverenlerin, depremden etkilenen çalışanlarına yardım için sağladıkları menfaatler üzerinden vergi yapılmayacak.

Depremzedelere, sahibi oldukları konutları ikâmet amacıyla bedelsiz olarak tahsis eden konut sahipleri için emsal kira bedeli uygulanmayacak.

10 BİN EHLİYET İADE EDİLECEK 
Depremde yıkılan veya ağır hasar gören binalar ile kullanılamaz duruma gelen taşıtlara ilişkin vergi ve katkı payları ile varsa bu alacaklara ilişkin feri alacakları terkin edilecek.

Alkollü ve uyuşturucuyla araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet vermek dışında sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına istinaden verilen ceza puanları silinecek. Geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön