03 / 05 / 2024

Borcu olanlar dikkat! Vergi cezaları artırılıyor

Borcu olanlar dikkat! Vergi cezaları artırılıyor

Son dakika gelişmesi... Vergi cezalarının artırılması ve öğrenci affını içeren teklif, torba yasada yer alacak.  Öte yandan akaryakıta vergi artışı talebi de onaylanmadı.



EK GÖSTERGE DE YER ALIYOR
5,3 milyon memur ve emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin de torba teklifle gündeme geleceği ifade edildi. Yapılacak düzenleme ile tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık bir artış yapılacak. Bu artıştan memur emeklileri de faydalanacak. Ek gösterge, 2008 öncesi göreve başlayan memurların emekli ikramiyesi ile emekli aylıklarını, 2008 sonrası göreve başlayanların ise sadece emekli ikramiyelerine yansıyacak.

2023’TE YÜRÜRLÜKTE OLACAK
Ek göstergesi 3600’e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun emekli aylığı bin 234-bin 391 lira, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500-50 bin 150 lira arasında yükselecek. Ek gösterge düzenlemesi 2023 başından itibaren yürürlüğe sokulacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön