02 / 05 / 2024

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma için son hafta!

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma için son hafta!

Vergi ve bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren yasadan yararlanmak için son haftaya girilirken, 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon liralık alacak yeniden yapılandırıldı.



Yeniden yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül mesai bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerekiyor. Mükellefler düzenlemeye yoğun ilgi gösterirken, 4 milyon 336 bin mükellef yeniden yapılandırma kanunundan yararlanmak için vergi dairelerine başvurdu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bu kapsamda 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon TL alacak yeniden yapılandırılırken, bu kapsamdaki alacaklar karşılığında 7 milyar 513 milyon TL tahsil edildi.

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma için son hafta!

Başvuru yapmak isteyenler, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www. gib.gov.tr" veya e-devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapabilir.

Kanun kapsamında vergi ve prim borçları başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşuna olan belirli borçların cezaları kaldırılarak güncellenmekte ve taksitli ödeme imkanı sağlanmaktadır.Ayrıca ihtilafların sona erdirilmesi için dava aşamasında olan alacaklar yapılandırılabilir ve ödenebilir. Vergi incelemesi yaptıran mükellefler de incelemeler bittikten sonra düzenlemeden yararlanabilecekler.

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma için son hafta!

Beyan edilmeyen vergiler pişmanlıkla taksitli beyan edilebilirken, 2016-2020 yılları için matrah ve vergi artışı imkânı da bulunan kanun kapsamında bu artışı yapan mükellefler hakkında vergi incelemesi veya tarhiyat yapılmamaktadır. dönem.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!

Yapılandırma uzatıldı mı?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön