23 / 05 / 2024

Bornova Belediyesi, 2017’de yatırım rekoru kıracak!

Bornova Belediyesi, 2017’de yatırım rekoru kıracak!

Bornova Belediyesi'nin yaklaşık 303 milyon liralık 2017 bütçesi mecliste kabul edildi. Bütçede Çocuk Dünyası'ndan yeni belediye hizmet binasının yapımına ve kentsel tasarım projelerinin uygulanmasına pek çok fiziki proje için 52 milyon 500 bin lira kaynak ayrıldı.



Bornova Belediyesi'nin yaklaşık 303 milyon liralık 2017 bütçesi mecliste kabul edildi. Bütçede Türkiye'ye örnek olacak nitelikteki Çocuk Dünyası'ndan yeni belediye hizmet binasının yapımına ve kentsel tasarım projelerinin uygulanmasına pek çok fiziki proje için 52 milyon 500 bin lira kaynak ayrıldı. 


Pınarbaşı Kültür Merkezi, Doğanlar Kültür Merkezi, inönü Mahallesi Pazaryeri, Kızılay Mahallesi Pazaryeri'nin yapımı da bütçede kaynak aktarılan projeler arasında yer aldı. Yol yapımı, betonarme ve çelik köprüler, istinat duvarları gibi hizmetler de bütçede önemli yer tuttu. Belediye Başkanı Olgun Atila, "Ancak bizim yatırımdan anladığımız sadece fiziki yatırımlar değildir. Fiziki yatırımlarla birlikte sosyal yatırımların da önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. 


En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. 2014-2019 çocukların kadınların ve engelli yurttaşların dönemi olacak demiştik. Bu anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kadın ve aile müdürlüğümüzün bütçesi yüzde 300 arttı. Yatırımlarımızı yaparken tasarrufa da büyük önem veriyoruz. 

Yaptığımız stratejik plana sadık kalarak yatırımlarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


Ege Telgraf


Geri Dön